Mustikka – valkosuklaa ristiäiskakku

Valkosuklaa on yksi omista lemppareistani. Mustikka sointuu sen kanssa erittäin hyvin yhteen ja sopii pojan ristiäiskakkuun. Lime välissä oli myös ihanaa! Ja tietenkin kakun kruunasi mummun tekemä mustikkahillo jota ei kaupoista löydy 😉
Onnea Olavi!
Kakku syötiin niin nopeasti että valitettavasti leikkauskuva ei ehtinyt kameraan 😀

Teen yleensä aina isoihin kakkuihin pohjat kääretorttupohjina, jolloin voin leikata pohjasta sopivan kokoisia paloja. Tässä kakussa kolmeen kerrokseen riitti 2 peltiä.

Pohja (2 peltiä):
8 munaa
3 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
Mustikkatäyte:
3 dl mustikoita -paseerattuna
1 prk tuorejuustoa
3 dl kermaa
2 liivatelehteä
vaniljasokeria
Valkosuklaatäyte:
3 dl kermaa           
2 levyä leivontavalkosuklaata
1 prk tuorejuustoa
vaniljasokeria
Kostutuskseen vaniljamaitoa
Kerrosten väliin lime curdia ja mustikkahilloa
Voikreemi:
150 g voita
250 g tomusokeria
2 tl mustikkapyreetä

Pinta:
Sokerimassaa
Pohjaa varten vatkaa munat ja sokeri. Sekoita jauhot keskenään ja siivilöi kevyesti massan sekaan. Jaa taikina kahdelle pellille ja paista 200 °C n. 8 min.
Valmista täytteet vatkaamalla ensin kerma erikseen. Yhdistä toisessa kulhossa tuorejuusto ja mustikka tai sula suklaa. Yhdistä sitten tuorejuustoseos ja kerma molemmissa täytteissä ja lisää sokeria maun mukaan. Mustikkatäytteeseen lisätään vielä lopuksi sulatetut liivatteet.
Kääretorttupohjat leikataan kolmeksi samansuuruiseksi kakkupohjaksi. Alimmainen pohja ei ollut minulla ehjä mutta ei haittaa vaikka se on koottu palasista. Kostuta kaikki pohjat. Levitä mustikkakerroksen pohjaan mustikkahilloa ja valkosuklaakerroksen pohjalle lime curdia. Valmista kreemi vatkaamalla aineet keskenään ja siivilöiden tomusokeri kreemiin. Tasoita kakku kreemillä. Kreemin tarkoitus on tasoittaa pinta sokerimassaa varten, joten sen täytyy olla hyvin tasainen.
Päällystystä varten voit värjätä sokerimassan elintarvikevärillä. Kauli ohueksi tomusokerin avulla ja nosta kakun päälle.

3 comments

  • Tein tämän kakun pienillä muutoksilla. En oikein pidä sokerimassasta, joten tein päällisen kermalla. Kakku oli todella hyvää 🙂 Kiitokset ohjeesta. Mistä kaupoista saisi jauhemaisia elintarvikevärejä? Nytkin käytin nestemäistä väriä, mutta jauhemainen olisi monikäyttöisempää esim macroneihin…

    Tykkää

  • Mukava kuulla että maistui! 🙂 Luulen että jauhemaista elintarvikeväriä pitäisi löytyä ainakin apteekeista jos marketeissa ei ole. Kannattaa kysyä sieltä! Itse olen ostanut jauhemaista väriä leivontaliikkeestä, mutta niitä ei aina olekkaan ihan joka nurkilla saatavilla :/

    Tykkää

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s