Pumpkin-maustekakku

Voiko olla parempaa sadepäivän tekemistä kun leipominen! Varsinkin nyt syksyllä mieltä (ja masua) lämmittää mausteinen, mehevä, kunnon lohtukakku. mmm…
Tämä kakku on juuri sopiva tällaisiin sadepäiviin sillä kurpitsan, mausteiden ja pähkinöiden yhdistelmä on niin mehevä. Piristyksen kakkumassaan ja kuorruteeseen tuo Cointreau-likööri, mutta tilalla voi hyvin käyttää myös jotain muuta likööriä tai vaikka appelsiinia.

Kakkua kannattaa malttaa säilyttää seuraavaan päivään niin maut ovat kohdillaan (itse en malttanut).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tässä resepti isoon kakkuun. Itse tein puolikkaana.

Pumpkin-maustekakku 

Pohja:

2,5 dl pähkinärouhetta
2-3 dl kurpitsapyreetä
1 dl ranskankermaa
4,8 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1,5 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 ½ tl kanelia
1 tl muskottipähkinää
½ tl piparkakkumaustetta
4 munaa
3,6 dl sokeria
240 ml öljyä
2 rkl Cointreauta
Täyte ja kuorrutus:
100 g suolatonta voita
400 g tuorejuustoa
250 g tomusokeria

2 rkl Cointreauta

 

Paista pähkinärouhetta pannulla kunnes ruskistuu hieman. Sekoita jauhot, sooda, leivinjauhe ja mausteet valmiiksi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää likööri ja kaada öljy taikinaan ohuena nauhana varovasti vatkaten. Lisää jauhoseos ja sekoita kevyesti. Sekoita lastalla sekaan kurpitsapyree, ranskankerma ja pähkinärouhe. Jaa taikina kahteen vuokaan ja paista 25-30 min 175 °C.
Kuorrute: Vatkaa tuorejuusto ja voi. Siivilöi sekaan tomusokeri vaiheittain. Lisää lopuksi likööri.
MEHEVÄÄ!
 

5 comments

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s