Karpalo rahkakakku

Nyt saa joulufiilistely luvan alkaa! Tämä kakku maistuu ihanan jouluiselta, siinä on mausteinen piparkakkupohja ja kirpeää karpaloa. Sydänkuviointi vaatii vielä hiukan hiomista, sillä reunat imeytyivät vähän liikaa kakkuun. Ehkä siirappia olisi voinut keittää vielä pidempään…




Ja flunssa alkaa helittää! Sen kunniaksi saakin vähän leipoa ja herkutella 🙂

Reseptin mitat ovat hiukan epämääräisiä. Suunnilleen 20 cm kakkuun.

Pohja:
150 g pipareita
100 g voita

Karpalotäyte:
100 g karpaloita survottuna
0,5 prk rahkaa
1 dl kermaa
sokeria
2 liivatelehteä

Vaniljatäyte:
0,5 prk rahkaa
1-2 tl vanilja-aromia
0,5 levyä valkosuklaata
1 dl kermaa
sokeria maun mukaan
1 liivatelehti

Karpalosiirappi:
100 g karpaloita survottuna ja siivilöitynä
0,7 dl sokeria

Murusta pohjaa varten piparkakut ja yhdistä ne sulatettuun voihin. Valmista karpalotäyte yhdistämällä survotut karpalot, rahka ja sokeri. Vatkaa kerma ja yhdistä seokseen. Lisää lopuksi sulatettu liivatelehti ja lisää täyte pohjan päälle vuokaan. Valmista vaniljatäyte yhdistämällä rahka, vanilja ja sulatettu suklaa. Vatkaa kerma ja lisää seokseen. Lisää maun mukaan sokeria ja lopuksi sulatettu liivatelehti. Kaada vaniljatäyte kakun päälle. Valmista siirappi keittämällä aineksia. Jäähdytä. Kuviointia varten tiputa ruiskun avulla palloja karpalosiirapista kakun päälle. Vedä palloista sydämmiä terävän veitsen avulla ja anna kakun jähmettyä.

4 comments

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s