Suklaa-appelsiinikonvehdit

Jouluksi olen suunnitellut valmistettavaksi erilaisia praliineja, tryffeleitä ja konvehteja. Viikonloppuna sain ostettua suklaamuotin ja oli pakko heti testata. Tein suklaa-appelsiinikonvehteja, joissa on tummasuklaapinta ja sisällä valkosuklaata ja appelsiinilikööriä. Lisää eri versioita on tulossa vielä myöhemmin kunhan pääsen kunnolla tekemään 🙂

Silikonimuotti oli tosi kätevä käyttää, mutta vastaavia voisi tehdä esimerkiksi pienissä paperi- /karamellivuoissa. 
 

Suklaa-appelsiinikonvehdit

noin 15 konvehtia

100 g tummaa suklaata
n. 60 g valkosuklaata
n. 2 rkl kermaa
n. 2 rkl cointreauta

Sulata tummasuklaa vesihauteessa ja annostele pieni määrä 
muotin pohjalle. Levitä suklaata reunoille asti lusikalla 
tai pullasudilla. Käännä nurin päin leivinpaperin päälle kovettumaan. 
Näin saat tummat reunat valkoisen täytteen ympärille. 

Valmista täyte kiehauttamalla kerma ja likööri. 
Ota pois liedeltä ja jäähdytä hetki. 

Lisää valkosuklaa ja sekoita tasaiseksi. Lisää täytettä 
jähmettyneisiin suklaavuokiin ja anna täytteen kovettua vähintään 30 min. 
Lusikoi loput tummasta suklaasta pohjaksi valkosuklaatäytteen päälle 
ja anna kovettua.
Ps. Ensimmäinen versio gradusta palautettuna. Nyt herkuttelemaan! 🙂

2 comments

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s