Jauhoton suklaakakku

Tässä suklaan ystäville jotain mitä ei voi vastustaa. Mutainen ja täyteläinen suklaakakku joka sulaa suussa. Resepti on muunnos suklaakirjasta joka on täynnä eri suklaasta tehtyjä herkkuja. Reseptissä kannattaa käyttää hyvälaatuista tummaa suklaata. Itse pidän enemmän vaaleasta suklaasta, mutta leivonnassa tumma suklaa tuo parhaat puolensa esiin.

Tein reunoille näyttävän ja vähän erikoisemman koristelun. Onnistui yllättävän helposti ja tuota tekniikkaa voi soveltaa pieniin ja isoihin kakkuihin. Ei ehkä kakunleikkaajan unelma, mutta hieno ja peittää kaikki kauneusvirheet 🙂


Jauhoton suklaakakku (23 cm vuokaan)

175 g voita
300 g sokeria
4 munaa
4 rkl kaakaojauhetta
150 g tummaa suklaata
3 dl kermaa
pari rkl kahvia
koristeluun marjoja ja ylimääräistä suklaata.

Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa sekaan munat yksitellen. Sihtaa sekaan kaakaojauhe. Sulata suklaa ja vatkaa se kahvin ja kerman kanssa sekaisin. Lisää munaseokseen. Kaada voideltuun vuokaan ja paista 160 °C:ssa noin 45 minuuttia tai kunnes kiinteytyy.

Anna kakun jäähtyä kokonaan vuoassaan ja siirrä sitten tarjoilulautaselle. Valmista suklaareunus sulattamalla suklaata. Mittaa leivinpaperista kakun ympäryksen mittainen suikale ja levitä sulaa suklaata suikaleen päälle. Nosta suikale ja liitä se kakun reunoille. Anna jähmettyä ja irrota sitten leivinpaperi suklaan ulkopuolelta. Koristele esim. marjoilla.

Ja tämä on sitten sotkuista! Varoitan 🙂

One comment

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s