Sitruuna Cupcakes

Lunta, pakkasta ja aurinkoa. Ihana talvi! Ainakin kun sitä voi ihailla sisätiloista lämpymät villasukat jalassa. Tosin pari päivää lomamatkan jälkeen saimme nauttia vesisateesta ja loskasta, masentavaa.. Talvi on kuitenkin virkistävää vaihtelua helteeseen ja silloin saa nauttia myös tuhdimmista jälkiruoista. Thaimaassa jälkiruokia ei ollut paljon tarjolla, mutta ainakin yksi kokeilemisen arvoinen kookosherkku on kokeiltava valmistaa lähiaikoina.

Näissä muffinsseissa sitruunan makua on paljon ja se sopii kirpeän pakkaspäivän herkutteluun. Sitruunaa on paljon taikinassa ja myös kuorrutteessa. Nam! Kokeilkaa!

Ohjeen mukaan valmistuu noin 20 muffinssia:

Sitruuna Cupcakes

75 g voita
2,5 dl sokeria
2 munaa
1 sitruunan mehu ja kuori
1 tl vanilja-aromia
3 dl jauhoja
0,5 tl soodaa
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
2 dl kermaviiliä

Kuorrutus:
4 rkl voita
2,5 dl siivilöityä tomusokeria
sitruunan kuori
2 tl sitruunan mehua
1 tl vanilja-aromia
2 dl kuohukermaa

Vatkaa voi ja sokeri sekaisin ja lisää munat yksitellen joukkoon. Lisää seokseen sitruunan mehu ja kuori sekä vanilja. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää vuorotellen siivilöityä jauhoseosta ja kermaviiliä taikinaan kunnes aineet ovat sekoittuneet keskenään. Täytä muffinssivuoat noin puolilleen taikinasta ja paista uunissa 175 °C:ssa 12 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä.

Valmista kuorrutus vatkaamalla huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri parin minuutin ajan. Lisää sitruunan kuori ja mehu sekä vanilja ja sekoita. Vatkaa erikseen kuohukerma ja yhdistä se voiseokseen. Pursota jäähtyneiden muffinssien päälle.

5 comments

  • Löysin ensimmäistä kertaa blogiisi – aivan ihania leipomuksia sinulla! 🙂 Hauska sattuma muuten: minulta löytyy samanlaisia vaaleansinisiä muffinssivuokia ja ajattelin juuri eilen, että valko-keltaiset muffinssit sopisivat niihin ihanasti, sävy sävyyn tällaisia aurinkoisia pakkaspäiviä ajatellen – ja sinä olitkin sitten jo toteuttanut visioni, hyvältä näyttää! 🙂

    Tykkää

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s