The Cheesecake!

Tässä versio klassisesta uunissa paistetusta jenkkityylisestä juustokakusta. Kuuluu ehdottomasti leipurin perusresepteihin. Ja myös makuna tämä juustokakku on ajaton. Samettisen pehmeä ja kermainen, mutta silti raikas. Juustokakussa vaan on sitä jotain! Vadelmakerros päällä kruunaa yhdistelmän. Usein juustokakuissa käytetään keksipohjaa, mutta tässä pohja on tehty taikinasta. Se tuo kivaa vaihtelua ja on minusta ”aidompi” ja sopivampi uunissa tehtyyn juustokakkuun.

Cheesecake (24 cm vuokaan)

Pohja:
100 g voita
1 dl sokeria
1 muna
2,5 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
500 g maitorahkaa
400 g tuorejuustoa
1 sitruunan raastettu kuori
2 rkl sitruunanmehua
2,5 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 dl perunajauhoja
5 munaa

Vadelmakerros:
100 g pakastevadelmia
1 dl vettä
1 rkl sitruunan mehua
sokeria maun mukaan (3 rkl)
liivatelehti

Valmista pohja vaahdottamalla voi ja sokeri. Vatkaa muna joukkoon. Lisää jauhot. Voitele vuoka ja levitä taikina vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
Valmista täyte sekoittamalla rahka, tuorejuusto, sitruunan kuori ja mehu, puolet sokerista, vaniljasokeri ja munan keltuaiset. Sihtaa sekaan perunajauhot. Vatkaa toisessa kulhossa munan valkuaiset ja loput sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää sitten valkuais-sokerivaahto muutamassa erässä varovasti sekoittaen rahkaseokseen. Kaada täyte pohjan päälle ja paista 175 °C:ssa uunin alatasossa noin 1 tunti. Jos kakun pinta alkaa tummua liikaa, peitä esim. foliopalalla. Paiston jälkeen anna kakun jäähtyä hitaasti avaamalla uunin luukku. Jäähdytä kakku kokonaan vuoassaan. Tämä auttaa siihen, ettei kakku lässähdä keskeltä.
Valmista vadelmakerros kakun päälle kiehauttamalla kattilassa vadelmat, vesi ja sitruunamehu. Soseuta seos ja siivilöi. Kaada sitten takaisin kattilaan ja lisää sokeri. Kuumenna lähes kiehuvaksi ja lisää liotettu liivatelehti. Jäähdytä hetki ja kaada juustokakun päälle. Jähmetä jääkaapissa vähintään 30 minuuttia ja tarjoile.

2 comments

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s