Suklaa Cupcakes ja ystävänpäivätikkarit

Tässä herkkuja ystävänpäivään! Cupcake-resepti oli erittäin onnistunut ja helppo tehdä. Juuri sopivan suklaisen mehevä raikkaalla tuorejuustokreemillä. Näistä ei voi kukaan kieltäytyä! Ja pinkkiähän ei voi ystävänpäivänä olla liikaa 😀 Tikkarit ovat myös helppoja tehdä, mutta vaativat hieman näpertämistä. Kakkutaikinatikkarit eivät tällä kertaa sisältäneet itse tehtyä taikinaa, vaan dominokeksejä (huijausta, mutta hyvää). Toki tikkareihin voi käyttää mitä tahansa paistettua ylijäämätaikinaa. Ja jos intoa riittää voi tikkareita dipata erilaisiin kastikkeisiin ja nonparelleihin!

Suklaa Cupcakes (12 kpl)
1 lasi jauhoja (2,5 dl)
1 lasi sokeria 
1/3 lasia kaakaojauhetta (0,75 dl)
0,5 tl leivinjauhetta
hippu suolaa
1/2 lasia voita (1,25 dl)
2 munaa
1 tl vanilja-aromia
1/2 lasia kahvia
Tuorejuustokreemi:
1 prk tuorejuustoa
1 dl voita
1 dl tomusokeria
väriainetta
Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa toisessa kulhossa huoneenlämpöinen voi ja munat sekä vanilja-aromi. Lisää voiseokseen sekoittaen vuorotellen siivilöityä jauhoseosta ja kahvia. Annostele muffinssivuokiin ja paista 175 °C:ssa noin 18 minuuttia.
Valmista kreemi vatkaamalla pehmeä voi ja tuorejuusto. Lisää siivilällä tomusokeria ja vatkaa kunnes seos on valkoista. Lisää tarvittaessa tomusokeria. Lisää lopuksi halutessasi elintarvikeväriä. Pursota jäähtyneiden cupcakesien päälle isolla tähtityllalla. 
Kakkutaikinatikkarit (n. 20 kpl)
1 pkt dominokeksejä (esim mansikkatäytteisiä)
1,5 dl tuorejuustoa
200 g valkosuklaata
elintarvikeväriä
nonparelleja
Jauha dominokeksit yleiskoneella hienoksi muruksi. Lisää tuorejuusto sekaan ja pyöritä seoksesta käsin palloja. Laita pakastimeen jähmettymään noin 30 minuutiksi. Valmista kuorrute sulattamalla suklaa vesihauteen päällä. Lisää halutessasi väriä. Ota taikinapallo tikun päähän ja pyöritä suklaassa. Kasta nonparelleissa ja jäähdytä.

11 comments

 • mun täytyy kommentoida tuosta kuppikakku kreemistä. Tein juuri niinkun ohjeessa sanottiin ja lisäsin vielä tomusokeria reilulla kädellä mutta kreemi jäi silti löysäksi mömmöksi, jota oli turha edes yrittää pursottaa :/ hmm. oliko sulla minkäkokoinen tuorejuusto paketti?

  Tykkää

 • No johan! Tuorejuustoissa on jonkin verran eroja, voisiko rakenne johtua siitä? Itse käytän yleensä valion violaa kun se on melko kiinteää. Se on muistaakseni 200 g pakkauksessa.

  Tykkää

 • Kuorrutteen kanssa sama juttu! Teimme ihan ohjeen mukaan ja se ei ollut kovin hyvänmakuista ja maistui liikaa tuorenjuustolle.Mutta muuten oli ihan hyvä ohje 🙂

  Tykkää

 • Sain ohjeella aikaiseksi oikein hyviä ja söpöjä kuppikakkuja. Kreemi onnistui myös ja oli hyvin kuorrutettavissa. Käytin siis Philadelphian tuorejuustoa ja se oli ainakin tarpeeksi kiinteää. Kuitenkin kuorrute kannattaisi tehdä ehkä hieman isompana annoksena, sillä minulta se ainakin loppui kesken =)

  Tykkää

 • Hei! Minkäkohan kokoinen paketti Domino-keksejä on kyseessä noissa tikkareissa, kun niitä on aika monta eri kokoa??? Jos saat laitettua kappalemäärän, niin vielä parempi 🙂

  Tykkää

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s