Tahmeat kanelipullat

Voisiko parempaa herkkua olla talvipäivään kuin uunituore pulla! Nyt kun vihdoin pääsin leipomaan ajattelin tehdä laskiaispullien rinnalle jotain vähän erilaista pullataikinasta. Tahmeat kanelipullat ovat nimensä mukaan tahmeita. Sisällä on siirappia, mikä tekee tästä leivoksesta niiin suormia nuolevan herkullista. Pulla ei petä! 😀

Tosiaan viime aikoina leipomukset ovat saaneet jäädä sijalle kaksi, sillä uusi ”harrastus” (asunnon etsintä) on vienyt ihan liian paljon aikaa ja voimia. Siitä saisi varmasti kirjoitettua tänne blogiin uuden päivityksen joka päivä! Välillä ihastut, sitten petyt, vihastus, ramppaat näytöissä, stressaat ja sitten taas unelmoit. Onneksi uutuore pulla auttaa ahdistukseen 😉
Pullataikina 

5 dl maitoa
50 g tuorehiivaa
1 muna
2 tl suolaa
2 dl sokeria
16 dl vehnäjauhoja
150-200 g voita
Kanelisiirappi
3 dl fariinisokeria
1,5 dl vaahterasiirappia
6 rkl hunajaa
4 rkl kanelia
5 rkl voita
vanilja-aromia
Väliin n. 100 g voita
Päälle hasselpähkinärouhetta
Koristeluun tomusokeria ja vettä
Valmista pullataikina. Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää vatkaten muna, sokeri ja suola. Lisää vehnäjauhoja vähitellen ja vaivaa taikinaa voimakkaasti. Lisää pehmeä voi. Vaivaa jauhoja taikinan sekaan kunnes taikina irtoaa kulhosta. Vaivaa vielä vähän lisää kun luulet taikinan olevan valmis. Peitä leivinliinalla ja anna nousta vähintään 1h. Itse laitan monesti taikinan yöksi jääkaappiin ja leivon aamulla. Voit myös nopeuttaa nousemista laittamalla takinakulhon mikroon nousun ajaksi (mikro ei päällä, mutta luukku kiinni). 
Valmista siirappi sekoittamalla ainekset kattilassa ja keittämällä seosta pari minuuttia kasaan. Jäähdytä. 
Kumoa pullataikina jauhotetulle alustalle ja kauli isoksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Voitele levy pehmeällä voilla. Kaada sen jälkeen siirappia levyn päälle. Rullaa pulla pötköksi ja leikkaa noin 4 cm leveitä paloja. Aseta pullapalat vuokaan vierekkäin niin että vuoka peittyy kauttaaltaan. Anna kohota vielä hetki ennen paistamista.  Ripottele päälle hasselpähkinärouhetta. Paista 200 °C:ssa noin 20 minuuttia. Koristele tomusokeri-vesi -seoksella.
Syö tuoreena kylmän maidon kanssa! 🙂

5 comments

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s