Prinsessakakku

Pinkkiä marsipaania, kermavaahtoa, vaniljaa ja vadelmahilloa – siitä on pienet prinsessat tehty. Tässä siis prinsessakakku. Kakku syntyy nopeasti sillä pohja on kääretorttupohja ja täytteet melko yksinkertaisia. Itselläni sattui vielä olemaan kääretorttupohjasta ylijäämäpaloja pakastimessa niin ei tarvinnut kuin koota kakku 😀 Pohjista ylimääräiset kannattaakin aina pakastaa, sillä niistä saa nopeasti koottua pienemmän kakun.Prinsessakakku (pieni, noin 15 cm)

Kääretorttupohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

Täyte:
2 dl kermaa vaahdotettuna
1,5 dl vaniljakastiketta
 1 liivatelehti

Lisäksi:
Vadelmahilloa
Maitoa kostutukseen
Marsipaania ja tomusokeria

Valmista pohja vatkaamalla munat ja sokeri. Kuohkean pohjan saat kun vatkaat lämpymän vesihauteen päällä. Sekoita jauhot keskenään ja siivilöi massan sekaan. Kaada taikina pellille ja paista 200 °C:ssa  noin 8 min.
Valmista täyte vatkaamalla kerma ja sekoittamalla se vaniljakastikkeen kanssa. Valuta sekaan pehmitetty ja sulatettu liivatelehti.

Leikkaa pohjasta kolme levyä kakkuun, yksi hieman pienempi kuin muut. Alimmaisen levyn voi hyvin myös koota palasista, jos kääretorttupohjaa ei riitä ehjiin. Aseta alin levy tarjoiluastialle. Suojaa astia leivinpaperisuikaleilla, jotta astia pysyy puhtaana. Kostuta pohja ja voitele vadelmahillolla. Lusikoi kermatäytettä päälle. Aseta keskimmäinen levy seuraavaksi, kostuta, lusikoi hilloa sekä täytettä. Aseta päällimmäiseksi himan piempi kakkulevy jotta kakku saa pyöreän muodon huippuun. Kostuta pohja ja lusikoi täytettä pyöreään muotoon kakun päälle.
Pehmitä marsipaani käsissä ja kauli siitä ohut levy. Käytä kaulitsimiseen runsaasti tomusokeria, jotta marsipaani ei juutu alustaan. Nosta tomusokeroiduilla käsillä varovasti ohut marsipaani kakun päälle. Painele hellästi marsipaani kakun reunoille ja leikkaa ylimääräiset palat pois. Koristele tomusokerilla ja marsipaanikukilla.

5 comments

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s