Vadelmasorbetti

Sorbetti on ihanan raikas ja kevyt jälkiruoka. Sitä voi syödä sellaisenaan tai vaikkapa suklaakakun kanssa. Sorbetti kuuluu oikeastaan kesään, mutta saahan siitä ainakin jo haaveilla kun aurinko paistaa ikkunan läpi ihanasti lämmittäen 🙂

Tässä versio vadelmasorbetista. Reseptistä riittää noin 10 annokseen. Reseptiä voi helposti muokata vaihtamalla vadelman tilalta eri marjan tai hedelmän.

Vadelmasorbetti 

4 dl siideriä (itse käytin vadelma)
3 dl sokeria
200 g vadelmia
3 valkuaista

Mittaa siideri ja sokeri kattilaan. Keitä noin 10 minuuttia. Jäähdytä. Soseuta vadelmat ja puserra ne siivilän läpi jäähdytettyyn siideriliemeen. Pakasta noin kaksi tuntia välillä sekoittaen jäähtyvää hilettä. Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi ja vatkaa munavaahto sähkövatkaimella jäähileen joukkoon. Pakasta vielä pari tuntia tai kunnes on kunnolla jäätynyt.

4 comments

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s