Sorbetti on ihanan raikas ja kevyt jälkiruoka. Sitä voi syödä sellaisenaan tai vaikkapa suklaakakun kanssa. Sorbetti kuuluu oikeastaan kesään, mutta saahan siitä ainakin jo haaveilla kun aurinko paistaa ikkunan läpi ihanasti lämmittäen 🙂
Tässä versio vadelmasorbetista. Reseptistä riittää noin 10 annokseen. Reseptiä voi helposti muokata vaihtamalla vadelman tilalta eri marjan tai hedelmän.
Vadelmasorbetti
4 dl siideriä (itse käytin vadelma)
3 dl sokeria
200 g vadelmia
3 valkuaista
Mittaa siideri ja sokeri kattilaan. Keitä noin 10 minuuttia. Jäähdytä. Soseuta vadelmat ja puserra ne siivilän läpi jäähdytettyyn siideriliemeen. Pakasta noin kaksi tuntia välillä sekoittaen jäähtyvää hilettä. Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi ja vatkaa munavaahto sähkövatkaimella jäähileen joukkoon. Pakasta vielä pari tuntia tai kunnes on kunnolla jäätynyt.
♥
TykkääTykkää
Ihanan raikkaan näköistä! Ja mitä, siideriä?? :)) En tiennytkään, että sorbettia saa sidukasta aikaiseksi. 🙂
TykkääTykkää
Maistui sokerihiirelle 🙂
TykkääTykkää
Oi toi näyttää ihanan raikkaalta! Ja vadelma on ihan mun lempparimaku monessa asiassa 🙂 Sulla on tosi ihana blogi: kauniita kuvia ja herkullisia reseptejä – liityin siis lukijaksi 🙂
TykkääTykkää