Leipävanukas

Tässäpäs vaihteeksi jotain tosi perinteistä. Leipävanukkaan maku tuo mieleen lapsuuden, kaardemumman ja köyhien ritareiden maun, ihan kuin mummolassa 🙂 Tuoksun tullessa uunista alkaa heti tehdä mieli lasillista kylmää maitoa. Leipävanukas on myös hyvä tapa käyttää kuivahtaneet leipä tai pullapalat. Tällaiset klassikot eivät vanhene koskaan. Lisäksi tämä on helppo valmistaa!
Leipävankkaaseen vaihtelua saa kun käyttää sisällä erilaisia hedelmiä tai marjoja. Usein näkee myös rusinoita, mutta itse en välittänyt laittaa niitä vaan käytin mustikoita. 
Leipävanukas
1 vaalea leipä
4 kananmunaa
1 dl sokeria (jos teet pullasta, vähennä sokerin määrää)
1 tl kanelia
1 tl kaardemummaa
1 tl vanilja-aromia
4 dl maitoa
mustikoita tai muita sattumia
tarjoiluun kermavaahtoa tai vaniljakastiketta
Leikkaa leivästä viipaleita ja leikkaa viipaleet kuutioiksi. Vatkaa kananmunat ja sokeri maidon joukkoon. Lisää mausteet. Voitele sopiva uunivuoka. Kasta leipäkuutioita maitoseokseen ja anna maidon imeytyä leipiin. Lado kostuneita viipaleita uunivuoan pohjalle kerroksittain ja ripottele kerrosten väliin mustikoita. Jos maitoa jää yli, kaada se lopuksi vuoan päälle. Paista 175 °Cssa noin 45 minuuttia. Vanukas saa hieman ”hyllyä” pois otettaessa. Anna jäähtyä ja maustua yön yli jääkaapissa. Leikkaa annospaloihin ja tarjoile kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kanssa.

2 comments

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s