Tiramisu

Tiramisu on yksi ajaton ja aina maistuva jälkiruoka! Siinä yhdistyy juuri sopivasti vaahtoinen ja kermainen pehmeys, voimakas aromikas kahvi ja täyteläinen suklaa. Tiramisusta on varmaan yhtä monta reseptiä kuin on tekijöitäkin ja lisäksi on erilaisia muunnelmia eri makuihin. Tässä yksi lähelle perinteinen versio tiramisusta sovellettuna kakuksi. Tämä tiramisu on sopivasti leikkautuva jotta sen voi tarjota kakkuna, mutta silti kuohkea ja ilmava. Jos haluat lusikoitavan tiramisun, jätä liivatelehdet pois ja tarjoa laakeasta astiasta.
Tiramisu
Täyte:
5 munaa
2 prk mascarponea
3 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
kaakaojauhetta
4 liivatelehteä
Pohja:
Ladyfingers -keksejä
n. 5dl vahvaa kahvia (esim espresso tai vahva parisien)
Halutessasi tilkka rommia, brandyä tai amarettoa
Koristeluun:
Suklaata
Mansikoita
Keitä kahvi ja anna sen jäähtyä astiassa. Lisää alkoholi halutessasi. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Valmista täyte erottelemalla munien valkuaiset. Vatkaa ne kovaksi ja kiiltäväksi vaahdoksi lisäämällä puolet sokerista vähitellen vatkatessa. Vatkaa toisessa astiassa keltuaiset ja loput sokerista sekä vaniljasokeri. Lisää mascarponet keltuaisvaahtoon. Kuumenna kahvista pari rkl ja vispaa liivatelehdet kuumaan kahviin. Kaada liivateseos ohuena nauhana kokoajan sekoittaen mascarponevaahdon sekaan. Lisää valkuaisvaahto kolmessa erässä mascarponevaahdon sekaan varovasti sekoittaen.
Ota kakkuvuoka ja leikkaa siihen pohja leivinpaperista. Tee kakkupohja kostuttamalla keksejä kahvissa ja asettelemalla ne vuokaan vierekkäin. Kostuta keksit hyvin, mutta niin etteivät ne jää kahvista valuviksi. Kun pohja on tehty kaada puolet täytteestä pohjan päälle ja tasoita. Siivilöi kerros kaakaojauhetta päälle. Sen jälkeen rakenna täytteen päälle toinen keksikerros samoin kuten pohja ja lisää loput täytteestä. Tasoita ja sihtaa kaakaojauhetta.
Anna tiramisun vetäytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Mieluiten yön yli.
Koristele vuolletuilla suklaapaloilla ja mansikoilla.

One comment

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s