Mustikka-valkosuklaa cupcakes

Ihana kevät! Tänään oli ensimmäistä kertaa tosi lämmin ja keväinen ilma. Siitä innostuneena aloitin pakastimen tyhjentämisoperaation ja leivoin mustikasta cupcakeseja. Mustikat eivät tosin hirveästi vielä vähentyneet, mutta eiköhän tässä vielä hetki kestä ennen kuin mustikkametsään pääsee uusia keräilemään.

Mustikka-valkosuklaa cupcakes

Kuppikakkujen taikina on helppo valmistaa sekoittamalla vain kaikki ainekset keskenään. Kuorrutuksena on mustikalla maustettu tuorejuustokuorrutus. Se on ihanan raikas ja sopii mielestäni juuri hyvin mustikka-valkosuklaakakun päälle. Valkosuklaat jäävät taikinassa paloiksi ja ovat siten mukavia sattumia syödessä.

mustikka kuppikakut

MUSTIKKA-VALKOSUKLAA CUPCAKES 

(n. 12 kpl)

KUPPIKAKUT
1 dl sokeria
75 g voita
1 kananmuna
0,75 dl maitoa
2 dl jauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
hippu suolaa
50 g valkosuklaata
2 dl mustikoita
KUORRUTE
2 dl kermaa
150 g tuorejuustoa
n. 2 rkl soseutettuja mustikoita
Sokeria maun mukaan (n. 2-4 rkl)
1.

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kulhossa. Lisää kananmuna ja vatkaa hyvin. Lisää joukkoon maito.

2.
Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja suola ja lisää seos taikinaan. Pilko valkosuklaa sopiviksi paloiksi ja sekoita ne mustikoiden kanssa taikinaan.

3.
Paista 175 °C:ssa noin 20 minuuttia. Jäähdytä.

4.

Valmista kuorrute vatkaamalla kerma vaahdoksi ja sekoittamalla muut aineet sähkövatkaimella vaahdon sekaan. Pursota kuorrutetta isolla tyllalla jäähtyneiden cupcakesien päälle.

15 comments

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s