Mehevä Carrot Cake

Ravintolapäivä takana ja yksi aivan mahtava kokemus rikkaampana! Ihana päivä, täydellinen. Ilma suosi sekä ravintoloitsijoita että kiertäjiä ja myös Sweetie Pies -ravintolassa kakunnälkäisiä ihmisiä tuli paljon! Ensinnäkin suuri kiitos kaikille ravintolassa käyneille 🙂 Pieni pelko oli aluksi että joutuuko itse aloittamaan kakkuruokavalion ravintolapäivän jälkeen, mutta onneksi yhtään murua ei jäänyt. Täytyy sanoa että taikinaa on tullut syötyä ihan tarpeeksi viimepäivinä 😀 
Tässä hieman kuvamateriaalia ravintolapäivästä! Alla myös ohje mehevästä porkkanakakusta. Se on herkkua! Kakku on koostumukseltaan sopivan muhkea ja tuorejuustokuorrutus päällä takaa makunautinnon. Porkkanoiden lisäksi taikinassa on myös ananasmurskaa ja öljyä tuomassa mehevyyttä sekä pähkinärouhetta antamassa rakennetta. Kokeilkaa tätä, sillä sen jälkeen tiedätte miltä kunnon porkkanakakku maistuu. Suosittelen! 😉

Koitan saada myös muita ravintolapäivän reseptejä päivitettyä tänne. Mutta myös seuraava haaste on jo tiedossa, sillä siskon lakkiaiset lähestyvät uhkaavaa vauhtia ja arvatkaas kuka on luvannut hoitaa makeat tarjoiltavat 🙂
Nonni tässä se tulee. Slurps!
Mehevä Carrot Cake
2,5 dl pähkinärouhetta (esim. manteli tai hassel)
350 g porkkanoita
1 tölkki ananasmurskaa
4,8 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1,5 tl kanelia
4 munaa
3,6 dl sokeria
240 ml rypsiöljyä
2 tl vaniljauutetta
Täyte ja kuorrutus:
100 g huoneenlämpöistä voita
400 g tuorejuustoa
250 g tomusokeria
1 tl vaniljauutetta
1 sitruunan kuori
Paista pähkinärouhetta pannulla niin että se saa hieman väriä ja paahtunutta makua. Kuori ja raasta porkkanat. Sekoita keskenään jauhot, sooda, leivinjauhe, suola ja kaneli. Vatkaa munat ja sokeri hyvin vaahdoksi. Lisää vaahtoon vaniljauute sekä öljy ohuena nauhana samalla vatkaten.
Lisää jauhoseos munavaahtoon pienissä erissä sekoittaen vain sen verran että jauhot sekoittuvat taikinaan. Sekoita sen jälkeen lastalla taikinaan porkkanaraaste, ananasmurska sekä pähkinät. Jaa taikina kahteen jauhotettuun vuokaan ja paista uunissa 175 °C:ssa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa.
Valmista kuorrute vatkaamalla hyvin tasaiseksi voi ja tuorejuusto. Sihtaa sekaan tomusokeri vaiheittain ja jatka vatkaamista. Lisää lopuksi vanilja sekä sitruunan kuori.
Täytä ja kuorruta kakku tuorejuustoseoksella kun se on jäähtynyt. Parasta kakku on kun maltat odottaa seuraavaan päivään.

2 comments

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s