Mansikka-lime kakku

Nyt on ylioppilas saanut valkoisen lakin ja kakut syöty. Oli kyllä aivan ihanat juhlat ja pieni herkkuähkykin jäi muhimaan mahanpohjalle 😀 Tarjolla makeista herkuista oli mansikka-lime kakkua, suklaa cupcakeseja ja mansikka- sekä sitruunatäytteisiä macaronseja. Suolaisena tarjoiluna oli herkullinen juustopöytä hedelmä, pähkinä ja makkaralisukkeineen joka oli liian ihanaa naposteltavaa juhlinnan keskellä! mm-mm-mm!
Leipomisurakka oli aikamoinen päivää ennen juhlia ja muutaman kerran joutui pyytämään apuvoimiakin kauppareissuille, sillä eihän sitä voinut muistaa ensimmäisellä kerralla kaikkea mitä ostaa saatika oikeita määriä 🙂 Muutkin olivat ilmeisesti leipomassa oikein urakalla, sillä sekä sokerimassa että tuorejuustot olivat loppuneet isoimmista kaupoista. Onneksi saimme viimeiset 3 pakettia sokerimassaa, jotka riittivät kuitenkin kahteen isoon kakkuun. Kermavaahto pelasti kolmannen kakun.
Tässä reseptit kakkuihin. Täytekakun tein jälleen kerran kääretorttupohjista. Mansikka ja limetäytteet sopivat loistavasti yhteen ja lopputulos oli raikas ja kesäinen.
Mansikka-lime kakku (iso n. 30 cm) 
Pohja:
8 munaa
3 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
Valmista pohja vatkaamalla munat ja sokeri kuohkeaksi valkoiseksi vaahdoksi. Sekoita jauhot keskenään ja siivilöi massan sekaan vaiheittain varovasti sekoittaen. Kaada taikina kahdelle uunipellille ja paista 200 °C:ssa noin 8 min. Jäähdytä ja leikkaa kakusta kolme samansuuruista kakkupohjaa. Pohjimmaisen palan voit koota esim kahdesta puolikkaasta tai pienemmistä paloista.
Mansikkatäyte:
2 dl kermaa
200 g tuorejuustoa
2,5 dl mansikoita 
4 rkl sokeria
2 liivatelehteä (ja 1 rkl sitruunamehua)
Vatkaa kerma vaahdoksi. Soseuta tuoreet mansikat karkeasti niin että sekaan jää muutama sattuma. Sekoita tuorejuusto ja sokeria maun mukaan mansikkaseoksen joukkoon. Lämmitä kiehuvaksi kattilassa tai mikrossa vesilasissa pieni määrä sitruunamehua ja sulata joukkoon liotetut liivatelehdet. Kaada seos sekoittaen mansikka-tuorejuustomassaan. Nostele joukkoon myös kermavaahto.
Limetäyte:
1 prk valkosuklaa-limerahkaa
2 dl kermaa
sokeria
1,5 limeä
1 liivatelehti
Vatkaa kerma vaahdoksi. Purista limestä mehut rahkan sekaan ja lisää myös sokeri. Sulata liotettu liivatelehti pieneen määrään kuumaa limemehua ja valuta rahkan sekaan. Nostele kermavaahto seokseen.
Vaniljakreemi:
100 g voita
3 dl tomusokeria
1 tl vanilja-aromia
Vaahdota huoneenlämpöinen voi tehosekoittimella. Siivilöi tomusokeria sekaan ja jatka vaahdottamista. Lisää lopuksi vanilja. Jos kreemi ei ole tarpeeksi notkeaa lisää 1 tl vettä joukkoon.
Kostuta kakkupohjat maidolla jossa on seassa vaniljasokeria. Täytä ensimmäinen kerros mansikkatäytteellä ja toinen kerros limetäytteellä. Tasoita koottu kakku päältä ja sivuilta kreemillä ja muotoile sen avulla kakusta aivan tasainen. Isoon kakkuun tarvitsin 1,5 pakettia sokerimassaa kuorrutteeksi. Kauli sokerimassa levyksi tomusokeroidulla alustalla ja nosta tomusokeroiduilla käsillä massa kakun päälle tasaiseksi. Tasoita ja leikkaa ylimääräiset palat pois.

 Macaronsit tein ohjeella joka on aiemmin täältä tuttu. Myös kuppikakuissa käytin tuttua suklaa cupcakes -ohjetta. Kuorrutukset tein tuorejuustosta ja kermavaahdosta sekä keltaisissa versioissa mukana oli myös lemon curdia.

3 comments

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s