Jogurttijäätelö

Tässä ohje hyvästä ja kotona helposti tehtävästä jäätelöstä. Tekemiseen et tarvitse jäätelökonetta, mutta toki sitäkin voi käyttää. Itselläni ei ole jäätelökonetta, mutta hyvin se onnistui ilmankin. Hieman enemmän saa nähdä vaivaa sekoittamisessa kuin jäätelökonetta käytettäessä, mutta se on täysin vaivan arvoista. Kotona tehty jäätelö on usein helposti jäinen tai hileinen, mutta tässä versiossa jogurtti tekee suutuntumasta ja mausta mahtavan! Makuna käytin itse jogurtin lisäksi mustikkaa, sillä niitä on itselläni pakastimessa vielä paljon. Mauksi käy hyvin myös esimerkiksi tuoreet mansikat tai vadelmat.

Jogurttijäätelö

JOGURTTIJÄÄTELÖ

3 dl jogurttia esim kreikkalaista
1 tl vanilja-aromia
muutama tl sokeria
kourallinen mustikoita

1.
Jäädytä kulho (metallinen) pakkasessa. Kaada jäätyneeseen kulhoon jogurtti ja vanilja. Vatkaa sähkövatkaimella seosta niin että saat joukkoon hieman ilmaa. Murskaa hieman mustikoita ja lisää jäätelömassaan mustikan mehua ja muutama kokonainen. Lisää myös sokeri ja vatkaa tasaiseksi. Tarkista maku.

2.
Laita seos pakastimeen jäätymään. Sekoita aluksi n. 15 minuutin välein pakastettua jäätelöä vatkaimella niin että sekoitat jäätyneet reunat muuhun massaan. Aseta kulho aina sekoitusten välillä takaisin pakkaseen. 

3.
Kun jäätelö alkaa muodostua ja jäätyä voit sekoittaa harvemmin ja vaihtaa esim lusikkaan. Tarjoile kun jäätelö on sopivan kohmeaa. 

15 comments

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s