Chocolate Pots

Päätin valmistaa pitkästä aikaa jotain suklaasta ja suklaavanukkaiden teko ei ollut ollenkaan huono valinta. Tein näitä mukaan piknikille jälkiruoaksi. Vanukkaat sopivat hyvin piknikille sillä valmistus on yksinkertainen ja ne voi tehdä valmiiksi vaikka jo edellisenä päivänä.

Vanukas on mielestäni huono sana kuvaamaan tätä herkkua, sillä vanukas kuulostaa jotenkin arkiselta. Tämä jälkiruoka on suklaansyöjien unelma. Se on silkkinen, täyteläinen ja vie kielen menessään. Kuvittele sitä tunnetta kun otat lusikallisen suklaavanukasta etkä saa sanaa suustasi. Niin hyvää 🙂


Valmistuksessa kannattaa käyttää suklaata oman maun mukaan. Itse käytin suurimmaksi osaksi fazerin sinistä, sillä pidän enemmän vaaleasta suklaasta. Käytin kuitenkin myös vähän tummaa suklaata sillä se antaa tiettyä syvyyttä makuun. Espresso tuo myös oman vivahteensa ja täydentää suklaata. Yum!
   
Chocolate Pots (4 kpl)

200 g suklaata (käytin n. 3/4 fazerin sinistä ja loput tummaa suklaata)
4 dl kermaa
vaniljatanko
3 rkl sokeria
2 rkl espressoa
5 keltuaista

Paloittele suklaat kulhoon. Mittaa kerma, sokeri ja espresso kattilaan. Lisää halkaistu vaniljatanko ja kiehauta. Poista vaniljatanko ja kaada kuuma kerma suklaiden päälle. Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Lisää keltuaiset yksi kerrallaan vatkaten seokseen. 
Jaa taikina neljään paistonkestävään kulhoon ja aseta kulhot vuokaan kuumaan vesihauteeseen. Katso että vesihaude ulottuu noin puoleenväliin kulhojen mittaa. Kypsennä vanukkaat 175 °C:ssa noin 45 minuuttia tai kunnes ovat hyytyneet. Jäähdytä hyvin ennen tarjoilua. 

4 comments

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s