Blondies

Mmm, blondies! Mehevän kosteaa sisältä, rapea pähkinäkerros päällä ja isoja suklaapaloja sisällä. Suklaiset browniesit ovat varmaan tutumpi versio tästä herkusta, mutta en sanoisi että blondiesit jäävät mitenkään kakkoseksi. Blondies on siis vaalea versio tummista brownies leivoksista. Molempien kuuluu olla suklaisia ja täynnä suklaapaloja. Vaikka molempien valmistus on helppoa, tulee haasteena saada juuri oikea kypsyys. Kukaan ei halua kuivaa leivosta, mutta leivoksen tulisi kuitenkin pysyä koossa haukatessa. Itse tarkkailen paistamisen viimeiset minuutit uunin vieressä ja otan pois mieluummin liian aikaisin kuin myöhään.
Yksi haaste blondiesin valmistuksessa on myös malttaa vuoan jäähtyä kunnolla paiston jälkeen ennen palojen leikkaamista. Muuten paloista ei saa tasaisen muotoisia. Tälläkin kertaa olisin voinut vielä odottaa seuraavaan päivään ennen leikkaamista, mutta kun ei malta! 🙂 Sitäpaitsi maku paranee huomattavasti kunnolla jäähtyneenä kun sisällä olevat suklaapalat ovat kovettuneet ja massa vetäytynyt.
Blondies (1 vuoka n. 16 palaa)
5 dl jauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 dl voita
2,2 dl sokeria
2 tl vanilja-aromia
3 munaa
1 dl maitoa
n. 2dl pähkinöitä murskattuna (esim pekaani)
200 g valkosuklaata kuutioituna
75 g tummaa suklaata kuutioituna
Paahda pähkinät pannulla niin että ne saavat hieman väriä ja paahtunutta makua. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri sekaisin ja lisää munat yksitellen. Lisää vanilja. Lisää vuorotellen jauhoja ja maitoa seokseen. Taikinan tulisi olla lähes valuvan löysää, joten lisää maitomäärää tarvittaessa. Sekoita lopuksi taikinaan kuutioidut suklaapalat ja tarkista maku. Kaada taikina paistovuokaan ja ripottele pinnalle paahdetut pähkinät.
Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Jäähdytä kunnolla ennen paloittelua.

4 comments

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s