Marjainen Pavlova

 Olen suunnitellut tekeväni pavlovaa jo pitkään enkä ymmärrä miten vasta nyt tein sitä ensimmäistä kertaa. Pavlova on ihana jälkiruoka, jonka kanssa tarjota kesäisiä tuoreita marjoja. Marenki ja kermavaahto on supermakeaa, joten marjat tuovat ihanan raikkauden vastapainoksi. Tässä on kaikki jälkiruoan kriteerit kohdillaan: rakennetta marengin reunoilla, täyteläisyyttä pehmeässä vaahtokarkkimaisessa sisuksessa ja raikkautta sekä väriä marjoissa.
Resepti on suoraan Joy of Baking sivustolta. Valmistuksessa on tärkeää vatkata marenki puhtailla ja kuivilla välineillä. Sokeri on parempi lisätä valkuaisiin asteittain ruokalusikallinen kerrallaan, kuin lisätä kerralla kaikki. Tämä on testattu ja opittu kantapään kautta 😉 Valkoviinietikan ja maissijauhojen lisääminen voi kuulostaa oudolta, mutta nämä tekevät pavlovan pinnasta rapean ja sisuksesta vaahtokarkkimaisen pehmeän.
Pavlova kannattaa jäähdyttää hyvin, mielellään kypsennyksen jälkeen samutetussa uunissa uunin luukku auki. Pavlovan voi valmistaa vaikka pari päivää etukäteen jos sen säilöö tiivisti ja koristelee vasta ennen tarjoilua. Muuten kermavaahto ja marjat imeytyvät marenkiin ja vetistävät sen.
Tässä ohje yhteen isoon Pavlovaan
4 valkuaista
200 g sokeria
1/2 tl vanilja-aromia
1 tl valkoviinietikkaa
1/2 rkl maissijauhoja
Kermavaahtoa
Marjoja
Vatkaa huoneenlämpöisiä munanvalkuaisia vatkaimella kunnes vaahto alkaa vaalentua ja vaahtoon jää pehmeitä huippuja. Lisää sen jälkeen sokeria ruokalusikka kerrallaan ja vatkaa vaahtoa kiiltäväksi ja kovaksi. Vaahdon tulisi pysyä koossa ja muodostaa jäykkiä huippuja vatkaimella nostettuna. Tarkista että sokeri on liuennut vaahtoon ottamalla pala vaahtoa sormiesi väliin. Jos vaahdossa on sokerirakeita, vatkaa kunnes ne liukenevat. Kun vaahto on valmis, sekoita lastalla varovasti joukkoon vanilja-aromi, viinietikka ja maissijauhot.
Levitä marenkivaahto uunipellille pyöreään muotoon. Jätä reunat hieman paksummiksi kuin sisus niin saat kermavaahdon lusikoitua pavlovan keskelle myöhemmin. Paista 130 asteessa noin tunti. Marenki on valmista kun reunat tuntuvat kovilta mutta keskeltä varovasti painettaessa sisus tuntuu pehmeältä. Sammuta uuni, avaa luukku ja anna jäähtyä kunnolla uunin sisällä.
Kasaa jäähtyneen pavlovapohjan päälle kermavaahtoa ja marjoja.

One comment

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s