Ricotta juustokakku

Italian matkakuume on iskenyt ja pahasti! Lentoliput on nyt varattuna syyskuulle eikä jaksaisi odottaa yhtään 🙂 Matkasta innostuneena valmistin juustokakkua Ricotta-tuorejuustosta. Rakastan italialaista ruokaa ja ruokakulttuuria. Italialaiset suhtautuvat tunteella ruokaan ja on ihanaa kuinka ruokailu on sosiaalinen ja tärkeä tapahtuma. Italiassa osataan myös herkutella. Upeita jälkiruokia ovat erilaiset sitruunatortut, tiramisu, panna cotta ja tietenkin jäätelöt. Kuntokuurille siis ennen matkaa!

Ricotta tuo juustokakkuun pienen vivahteen omaa makuaan. Se on melko mieto ja hieman makea kuten mascarponekin jättäen suuhun kermaisen maun. Sopii siis juustokakkuun mainiosti!

Kirsikat tulivat heti mieleen kun ajattelin juustokakkua. Olisi ollut hienoa tehdä kirsikkahillo tai siirappi itse, mutta se jäi kyllä seuraavaan kertaan. Metsästin täydellistä kirsikkahilloa pitkään kaupasta ja olin hieman yllättynyt kun vaihtoehtoja olikin useampi. Valinta oli vaikea. Halusin hillon, jossa oli kirsikanpaloja seassa, joten tiirailin kaupassa purkkeja valoa vasten yrittäen löytää sauttumia. Monikohan ihmetteli? 🙂

Ricotta juustokakku (n. 20 cm vuoka)

150 g dicestive keksejä
3 rkl voita
2,5 dl kermaa
1 prk (250 g) ricottaa
1 dl sokeria
1/2 sitruunaa
4 livatelehteä

Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita sula voi keksimurun sekaan ja painele seos kakkuvuoan pohjalle. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon ricottajuusto sekä sokeri. Purista sitruunasta mehu kattilaan ja kuumenna se kiehuvaksi. Purista lionneista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja lisää ne yksitellen sekoittaen kuumaan sitruunamehuun. Kun olet sulattanut kaikki liivatteet, lisää sitruuna-liivateseos ohuena nauhana kaataen ricottavaahtoon. Sekoita tasaiseksi ja tarkista maku. Lisää halutessasi sitruunamehua ja sokeria. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
Tarjoile kirsikoiden kanssa.

Tässä vielä fiilistelykuvia edellisestä Italian reissusta parin vuoden takaa Rooman ja Napolin lähistöiltä. Syyskuussa matkaamme Pugliaan eli Italian kengän korkoon. Kiinnostavaa nähdä miten alueet eroavat ja millaisia jälkiruokia on tarjolla 😉

2 comments

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s