Sitruunainen Mansikkajäädyke

Vielä ehtii nauttia kesästä ja vilvoittavan kylmistä jälkiruoista. Jäädyke on takuuvarma kuumana kesäpäivänä ja sitä voi tehdä pakkaseen varastoon odottamaan hetkeä jolloin viileys tuntuu ylellisyydeltä. Viime viikonloppu oli juuri tällainen ja mahtavan kesäinen, lisää sellaisia kiitos! Olen yrittänyt olla valittamatta kuumuudesta, sillä kesä on kuitenkin niin lyhyt ja talvi aivan liian kylmä. Onhan syksylläkin kiva laittaa ensimmäisen kerran villapaita päälle, mutta oikeasti, kesää ei voita mikään!
Käytin jäädykkeissä mansikkaa kun sitä vielä saa hyvänä. Jäädykemassassa on myös sitruunaa mikä antaa jäädykkeelle mahtavan raikkauden. Tein jäädykkeet kerta-annoksina kumottaviksi, mutta toki koko satsin voi jäädyttää myös yhdessä isossa kulhossa. Kumoaminen ilman irrotettavaa pohjaa oli melko haastavaa. Varsinkin kun ei malttaisi odottaa että jäädyke lämpenee hiukan 😀 öljysin lasin reunat ennen pakastusta jotta jäädyke olisi irronnut helpommin, mutta en tiedä oliko tuosta apua vai haittaa. Parempia vinkkejä muilla?
Tässä ohje noin neljään annokseen.
Sitruunainen mansikkajäädyke
2 munaa, eroteltuna
1/2 tl vanilja-aromia
2 rkl sokeria
100 g maustamatonta tuorejuustoa (käytin philadelphiaa)
1/2 sitruunan mehu ja kuori
2 dl kermaa
1 rkl sokeria
Kourallinen mansikoita
Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi, kiiltäväksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon vanilja. Yhdistä tuorejuusto ja sitruunan mehu sekä kuori keltuaisvaahtoon tasaiseksi seokseksi. Vatkaa vielä kerma sokerin kanssa vaahdoksi. Yhdistä sitten keltuaisvaahto, kermavaahto ja valkuaisvaahto keskenään varovasti sekoittaen.
Murskaa mansikat haarukan avulla kulhossa.
Annostele jäädykevaahtoa ja mansikkasurvosta kulhoihin/laseihin ja pakasta vähintään 4 tuntia. Kumoa jäädykkeet tai tarjoa lasista.

6 comments

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s