Herkkukaurapatukat

Tässä vaihteeksi jotain hieman terveellisempää. Nämä välipalapatukat ovat paljon proteiinia sisältäviä, joten nälkä pitäisi pysyä hetken aikaa kurissa. Iltapäivällä energiataso saattaa laskea nopeasti ja sitä sortuu helposti herkuttelemaan huonoilla välipaloilla. Oikeanlainen välipala sisältää proteiinia ja hiilihydraatteja oikeassa suhteessa ja vapauttaa siten energiaa tasaisesti ja pitkään. Näissä patukoissa käytin kaurahiutaleita jotka sisältävät paljon proteiinia ja vatsaa hellivää kauran hyvää kuitua. Lisäksi proteiinia tulee vielä munanvalkuaisista ja rahkasta. Useat energiapatukat ovat mysli- tai pähkinäpohjaisia, mutta halusin että kaloripitoisuus pysyisi hieman alemmalla tasolla ja valitsin kauran. 
Itse tehdyissä välipalapatukoissa on se hyvä puoli että saat itse päättää mitä aineksia käytät. Tuunaaminen on helppoa vaihtamalla hedelmiä tai lisäämällä vaikka suklaapaloja tai pähkinöitä. Lisäksi itsetehdyt välipalat tulevat huomattavasti kukkarolle kevyemmäksi kuin ostetut 🙂 
Pieni määrä hunajaa, omenaa ja kanelia tekevät patukoista hyvän makuisia. Myönnetään että ei nämä keksejä tai suklaapatukkaa voita maussa, mutta välipalana ehdottomasti kokeilemisen arvoinen! 😉
Yksi patukka sisältää (n. 90 g):
150 kcal
7 g proteiinia
Välipalapatukat (8 kpl)
5 munanvalkuaista
1 prk PROfeel vanilja proteiinirahkaa
3 dl kaurahiutaleita
2 rkl hunajaa
180 g kuivahedelmiä (esim kuivattuja omenoita, karpaloita, melonia.. mistä itse pidät)
ripaus suolaa
1 tl kanelia
Sekoita valkuaiset ja rahka keskenään. Pilko kuivahedelmät ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Kaada seos esim. leipävuoan pohjalle ja paista 200 °C:ssa 20 minuuttia. Käännä sen jälkeen leivos vuoassa ja paista vielä 10 minuuttia. Jäähdytä ja leikkaa kahdeksaan osaan. 
Patukat säilyvät jääkaapissa pari viikkoa, mutta pidemmän säilytyksen tarpeessa kannattaa pakastaa. 
Kiinnostavaa tietoa kaurasta löysin ainakin seuraavalta sivustolta:

4 comments

  • Olit käyttänyt ohjeessa PROfeel -rahkaa. Muistaakseni (siis voin olla väärässä) noissa on mukana soijaproteiinia. Oletko kokeillut tavallisella, laktoosittomalla rahkalla.
    Nimim. ”Allerginen suunnilleen kaikelle”

    Tykkää

  • Moikka! Käsittääkseni PROfeel rahkoissa on pelkästään maidon proteiinia ja muistaakseni yliherkkyyslistassa ei ollut nimetty kuin maito. Kannattaa kuitenkin tarkistaa vielä itse 🙂 Normaalilla rahkalla luulisi kyllä myöskin toimivan sillä rakenteet ovat mielestäni melko samanlaisia 🙂

    Tykkää

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s