Apple Pie

Omenapiirakka on yksi niistä klassikoista jota kaikki rakastavat. Raikas ja makea omena yhdistettynä karamelliin, kaneliin ja mausteiseen inkivääriin luo täydellisen tuoksun uunista. Tällaiset aromit nostattavat mieleen syksyn alun, pimenevät illat ja lämpymät villapaidat. Ei ollenkaan huono mielikuva, eihän? 🙂
Ravintolapäivä on taas viikonloppuna ja olisi ollut niin mukava päästä taas osallistumaan ja kiertelemään ravintoloita, mutta muiden menojen vuoksi se jää tällä kertaa väliin. Täytyy lohduttautua isolla palalla piirakkaa..
Tässä resepti omenapiirakasta. Reseptin mukaan taikinasta tulee piirakkaan sekä pohja että kansi. Valmistaikinan käytössä ei ole mitään vikaa jos haluaa päästä helpommalla ja vähemmällä sotkemisella. Taikina on kuitenkin helppo tehdä ja siihen voi lisätä helposti haluamiasi mausteita joten kannattaa kokeilla. Valitse piirakkaan isoja omenia tai sitten ota reilusti useampi pienempiä niin piirakasta tulee näyttävä ja täytteestä tarpeeksi paksu kerros.
 Apple Pie
Taikinaan:
400 g kylmää voita
6 dl vehnäjauhoja
1 dl kylmää vettä
1 tl kanelia
2 rkl sokeria
Täytteeseen:
50 g voita
100 g muscovadosokeria
6 isoa omenaa, esim puolet royal galaa ja puolet golden delicious
1 rkl inkiväärihilloa
1/2 tl kanelia
1/2 tl muskottipähkinää
2 rkl perunajauhoja
1 muna
Valmista piirakkataikina nyppimällä kylmä voi ja jauhot sekaisin. Lisää mausteet ja vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Taikinaa ei tarvitse vaivata. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoiseksi ja taita sen jälkeen kolmeen osaan. Toista kauliminen ja taittaminen vielä kahdesti ja laita taikina lepäämään jääkaappiin vähintään 30 minuutiksi.
Kuori ja pilko omenat. Kiehauta kattilassa voi ja sokeri. Lisää omenat ja kypsennä noin 15 minuuttia. Lisää mausteet. Sekoita lopuksi joukkoon perunajauhot.
Kauli puolikkaasta taikinasta voidellun piirakkavuoan pohjalle levy ja painele se kiinni reunoille. Kaada täyte pohjan päälle. Kauli sen jälkeen lopusta taikinasta piirakalle kansi ja nosta se varovasti päälle. Leikka ylimääräiset palat reunoilta pois. Tee viiltoja kannen keskelle jotta höyry pääsee poistumaan kypsymisen aikana. Voitele munalla.
Kypsennä piirakka uunissa 175 asteessa 50 minuuttia. Kannattaa laittaa uunin pohjalle ylimääräinen vuoka siltä varalta että piirakasta tihkuu nestettä.

One comment

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s