Candy Apple Cupcakes

Näimä kuppikakut ovat kaikkea muuta kuin kevyttä. Ne eivät yritäkkään olla kevyt vaihtoehto teekutsuilla, vaan täysimakuinen, monivivahteinen makeannälän tyydyttäjä! Joten pieni varoituksen sana heti alkuun: jos olet dieetillä, tämä ohje saattaa herpaannuttaa sinut 😉 Pidin reseptistä sen vuoksi, että omena antaa ihanaa mehukkuutta kakkuun. Lisäksi hieman suolattu, tahmea karamelli on loistava lisä sekä taikinaan että kuorrutteeseen. 
Ja mikä olisi syksyllä parempi tapa säilöä omenat kuin käyttää ne kuppikakkuihin!
Tein itse ”vahingossa” tuplamäärän reseptistä.. varmaan alitajunnassani ajattelin että nämä ovat niin hyviä että on vaan pakko.. 10 kuppikakun maistelun jälkeen voin todeta: not so good idea…
Resepti on nopea ja helppo, sillä taikinaan tarvitsee vain sekoittaa aineet keskenään. Karamelli tosin kannattaa tehdä ajoissa, jotta se ei ole polttavan kuumaa lisätessä taikinaan. Käytin itse tällä kertaa vuokana runebergintorttuvuokaa niin kuppikakut saivat hieman korkeamman muodon.
Candy Apple Cupcakes (12 kpl)
Karamelliin:
1,25 dl sokeria
4 rkl vettä
50 g voita
0,5 dl kermaa
1 tl sormisuolaa
Kuppikakkuhin:
3 omenaa
3,5 dl jauhoja
2,5 dl sokeria
175 g voita
1 muna
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
1 dl kermaviiliä
0,5 tl kanelia
2 isoa ruokalusikkaa karamellia
Kuorrutukseen:
2 dl kermaa
2-3 rkl sokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
ripaus kanelia
Koristeeksi sulaa karamellia
Valmista karamelli mittaamalla sokeri ja vesi kattilaan. Kiehauta seos niin että sokeri liukenee veteen. Lisää sitten voi ja keitä seosta noin 20 minuuttia kunnes seos hieman ruskistuu ja paksuuntuu. Lisää sitten kerma, anna kiehahtaa ja lisää lopuksi suola.
Valmista taikina kuorimalla ja raastamalla omenat. Valuta raasteesta ylimääräinen neste pois. Sekoita toisessa kulhossa sokeri ja pehmeä voi. Lisää joukkoon muna. Sekoita jauhot, leivinjauhe, sooda ja kaneli keskenään ja lisää ne voiseokseen. Lisää myös omena, kermaviili ja karamelli. Sekoita tasaiseksi.  Annostele taikinaa kuppikakkuvuokiin ja paista 180 °C:ssa noin 20 minuuttia.
Valmista kuorrute vatkaamalla kerma ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja kaneli. Pursota kuorrutetta kuppikakkujen päälle isoa tyllaa käyttäen. Lusikoi päälle karamellia.

5 comments

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s