Lappapuuro eli vispipuuro

Tässä ohje samettisen pehmeästä ja puolukkaisesta lappapuurosta. Lapsena tämä puuro ei muistaakseni ollut suosikkieni joukossa, johtuen varmaan puolukan kirpeästä mausta. Nyt kuitenkin lappa- eli vispipuuro maistuu ihanan syksyisen raikkaalta ja on tervetullut ainakin minun aamiaispöytään useamminkin. Maun lisäksi myös lappapuuron rakenne on hurmaava, sillä vispaaminen tuo siihen kuohkean ja samettimaisen suutuntuman. Kaiken lisäksi tämä puuro on vielä ihanan vaaleanpunaista.
lappapuuro_vispipuuro vispipuuro

Lappapuuro eli vispipuuro

(2 annosta)

2 dl puolukoita
5 dl vettä
1 vaniljatanko
0,75 dl mannasuurimoita
0,75 dl sokeria
ripaus suolaa
Tarjoiluun maitoa tai vaniljakastiketta


Survo puolukat kattilassa ja lisää vesi. Halkaise vaniljatanko ja 
lusikoi siemenet sisältä. Lisää tanko sekä siemenet kattilaan ja keitä 
noin 10 minuuttia, jotta puolukoiden maku tarttuu veteen. 

Siivilöi puolukat ja laita neste takaisin kattilaan. 

Lisää mannasuurimot ja keitä noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja 
sokerilla. Jäähdytä kylmäksi. 

Vatkaa jäähtynyt puuro yleiskoneella tai sähkövatkaimella kuohkeaksi.
lappapuuro

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s