Puolukka-omenapaistos

Syksyisellä reseptillä jatketaan. Ja syksy on tosiaan nyt kauneimmillaan! Puissa alkaa näkyä värikästä ruskaa, nenänpäätä paleltaa ja hengitysilma tiivistyy höyryksi pihalla ulkoillessa. Joko kohta saisi kaivaa untuvatakin varastosta? 🙂
Puolukka-omenapaistos osottautui menestyksekkääksi kokeiluksi monenkin asian suhteen. Ensinnäkin maku on raikas, ei liian makea vaan lyö yhteen täydellisesti vaniljakastikkeen kanssa. Toiseksi valmistamiseen ei tarvitse kuin pilkkoa omenat ja valmistaa murutaikina paistoksen päälle. Uunissa omenat mehustuvat ihanan mehukkaiksi ja muru paistuu rapeaksi, nam!
dsc03697


Viikonloppuna minulla oli hyvin aikaa valmistaa paistosta, sillä ulko-ovestamme rikkoutui lukko niin että sen joutui hajottamaan totaalisesti päästäkseen ovesta. Oven ollessa huolettomasti illan auki, ei oikein voinut poistua muualle kuin keittiöön leipomaan. Ihan hyvä lauantai-ilta sekin 🙂

Puolukka-omenapaistos
5 omenaa
2 rkl fariinisokeria
50 g voita
2 dl puolukoita
ripaus kanelia
Muruun:
75 g voita
0,75 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl maustamatonta jogurttia tai kermaviiliä
3 dl jauhoja
Koristeluun sokeria, ylimääräisiä omenasiivuja ja puolukoita
Viipaloi omenat ja asettele ne puolukoiden kanssa vuoan pohjalle. Kuutioi voi ja lisää se vuokaan. Sirottele pinnalle fariinisokeri ja kaneli.
Valmista taikinamuru sekoittamalla voi, sokerit ja jogurtti keskenään. Lisää sitten jauhot ja sekoita tasaiseksi muruksi käyttämällä esimerkiksi haarukkaa. Ripottele taikinamuru vuoan pinnalle. Viimeistele omenasiivuilla, puolukoilla ja sokerilla. Paista 180 °C:ssa noin 40 minuuttia.

Tarjoile vaniljakastikkeen kanssa.

4 comments

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s