Valkosuklaa-mustaherukka moussekakku

Hyvää syntymäpäivää… minä! 🙂

En tiedä onko ikääntymisen johdosta suurta juhlimista, mutta ainakin se on hyvä syy herkutella kakulla!  Valmistin suosikistani, valkosuklaasta, kuohkean ja samettisen moussekakun, joka eroaa rakenteelta hieman perinteisestä juustokakusta. Kakun päällä on mustaherukkaa, joka antaa raikkautta ja marjaisuutta valkosuklaan kumppaniksi. Tämä lautasella kelpaa kyllä vuosia täyttääkin.

Minut onnistuttiin yllättämään ihan perinpohjaisesti, sillä sain lahjaksi haaveilemani kameran! Tässä myös ensimmäiset kuvat sillä otettuna. Nyt vaan harjoittelemaan ja oppimaan lisää kuvaamisesta 🙂 Kiitos!
Valkosuklaa-mustaherukka Moussekakku (20 cm vuokaan)
Pohja
4 rkl sulaa voita
10 digestive-keksiä
Kakkuun
3 kananmunan valkuaista
3 keltuaista
0,75 dl sokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kermaa
100 g valkosuklaata
5 liivatelehteä
1 rkl sitruunanmehua
100 g mustaherukoita
2 rkl vettä
1 rkl sokeria

Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Valmista pohja jauhamalla keksit hienoksi muruksi ja sekoittamalla sula voi keksimurun sekaan. Painele sitten muru vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Valmista täyte vatkaamalla munan valkuaiset kovaksi valkoiseksi vaahdoksi. Varmista että kulho ja vispaimet ovat puhtaita ja kuivia, jotta vaahto muodostuu. Vatkaa sitten toisessa kulhossa keltuaiset ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi. Vatkaa vielä erillisessä astiassa kerma vaahdoksi. Sulata valkosuklaa lämpymän vesihauteen päällä ja kaada keltuais-tuorejuustovaahdon joukkoon. Lisää joukkoon varovasti sekoittaen myös kermavaahto ja valkuaisvaahto.

Mittaa sitruunanmehu kattilaan ja kiehauta. Purista liivatelehdet ja lisää ne yksitellen hyvin sekoittaen kuumaan sitruunanmehuun. Kaada sitten liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla sekoittaen. Lisää täyte vuokaan.

Valmista mustaherukkaseos soseuttamalla mustaherukat ja puristamalla niistä mehu siivilän läpi kattilaan. Lisää kattilaan myös vesi ja sokeri. Kiehauta ja jäähdytä. Tiputa lusikan avulla mustaherukkaseoksesta pisaroita kakun päälle. Vedä sitten pisarat kakun pinnalta ”sekaisin” hammastikun tai terävän veitsen avulla, jolloin saat hienon kuvion kakun pintaan.

Laita kakku jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 6 tuntia.

4 comments

 • Näyttääpä hyvältä 🙂 Liityin lukijaksi, kerrot asioita mielenkiintoisella tavalla ja kuvat ovat kauniita ja selkeitä. Ja opin taas jotain uutta, en olis aijemmin voinut uskoa miten paljon croisantteihin menee aikaa! Kumpa joskus jaksaisi heittäytyä niin ahkeraksi ja pyöräyttää parit croisantit.

  Tykkää

 • Hei!
  Juhlat tulossa, tuossa kakussasi kaikki lempparimme. Aion kylläkin kokeilla täysin ilman liivatetta. Pikkuisen vierastamme liivatteen makua/rakennetta. Mtäs luulet, pysyykö kasassa? Eikä valkosuklaa tumman lailla toimi jähmettäjänä?
  Kiitos kivasta blogistasi! t.Tiia

  Tykkää

 • Hei ja kiitos viestistä! Valkosuklaa kyllä auttaa varmasti pitämään kakun kasassa, ehkä sen määrää voisi lisätä hiukan jos liivatteen jättää pois, esim 200 grammaan. Toivottavasti sillä saisi rakennetta hiukan kiinteämmäksi. Ja kannattaa tietysti antaa kakun jähmettyä kunnolla seuraavaan päivään.

  Tykkää

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s