Suklaakerroskakku ja blogisynttärit

Voiko olla että vuosi on jo kulunut ensimmäisestä päivityksestä! Paljon on ehtinyt tapahtua vuoden sisään ja ehkä oma tyylikin on pikkuhiljaa vakiintunut. Jos joskus olet miettinyt onnistuuko kaikki kokkaukseni, niin voin sanoa että ei. Muutamat lässähtäneet macaronit ovat lentäneet roskiin ja jotkut kakut olen joutunut tekemään kahteen kertaan. Parasta kuitenkin on ollut huomata se, että te lukijat olette antaneet syyn jatkaa herkkujen parissa.
 suklaakerroskakku

Mietin pitkään mitä valmistaisin blogisynttäreiden kunniaksi. Sen täytyisi olla jotain todella erikoisherkkua. Pari kuukautta muhin ajatusta täydellisestä suklaakakusta ja tässä se nyt on! Täyteläinen, mehevä suklaakakku, raikkaan tahmea suklaatäyte ja suussasulava kuorrute. Kaiken lisäksi tämä on oikeasti helppo valmistaa.

meheva%cc%88suklaakakku

SUKLAAKERROSKAKKU

(20 cm vuoka)
Kakku
4 dl vehnäjauhoja
3,5 dl sokeria
1,75 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
ripaus suolaa
2 dl maitoa
1 dl öljyä
1 tl vanilja-aromia
2 kananmunaa
2 dl kuumaa vahvaa kahvia
Täyte
400 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g maitosuklaata
100 g tummaa suklaata
1 rkl sokeria
Kuorrute
0,75 dl kermaa
100 g tummaa suklaata
1.
Valmista suklaakakku sekoittamalla kuivat aineet kulhossa. Lisää jauhoseokseen maito, öljy ja munat. Sekoita lopuksi joukkoon kahvi. Taikina saa jäädä melko löysäksi, joten älä huolestu. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista 175 °C:ssa noin 40-45 min. Jäähdytä hyvin.
2.
Valmista täyte sulattamalla suklaat vesihauteen päällä. Sekoita sen jälkeen sula suklaaseos tuorejuuston ja sokerin kanssa. Leikkaa suklaakakku kahteen osaan ja lusikoi puolet täytteestä kakun väliin ja loput kakun päälle.
3.
Valmista kuorrute pilkkomalla suklaa pieniksi paloiksi kulhoon. Kiehauta kerma ja kaada suklaan päälle. Sekoita tasaiseksi ja kaada kakun päälle. Koristele kakku esimerkiksi vadelmilla.
suklaakakkuresepti

51 comments

 • Onpas herkullisen mehevän näköinen kakku! Olen kyllä huomannut nuo jouluhömpötykset kaupoissa ja viime viikolla kaupassa kassajonossa edelläni oleva perhe näytti ostavan jo piparkakkutalo ainekset+ kuorrutteet sekä glögit ja joulutortut. Itse tykkään aloittaa joulustelun vasta joulukuussa!

  Tykkää

 • Kiitos onnitteluista! Kakku säilyi mehevänä vielä pari päivää leipomisen jälkeenkin. Olisi varmaan säilynyt pidempäänkin ellei se olisi loppunut kesken 😉

  Tykkää

 • Käytin täyttä kaakaojauhetta jota myydään yleensä leivontahyllyllä. Ainakin VanHouten merkkiä löytyy lähes jokaisesta kaupasta. Eli tummaa 🙂 Tsemppiä leipomiseen!

  Tykkää

 • Heippa, kakku näyttää taivaalliselta! Jos teen tämän 28cm vuokaan, ehdotatko puolitoista kertaista vai tuplataikinaa? Kakun ei tarvitse olla ihan niin korkea. 🙂
  Kiitos,
  emppu

  Tykkää

 • Hei! Tähän aikaan vuodesta en saa vadelmia tuoreena, eivätkä pakastemarjat valitettavasti ole niin kauniita, että laittaisin niitä kakun päälle. Haluaisin kuitenkin yhdistää niitä kakkuun, sillä suklaan ja vadelmien yhdistelmä on mahtava. Luuletko, että voisin lisätä kakun väliin kerroksen pakastevadelmia?

  Tykkää

 • Moikka! Totta, pakastevadelmat eivät vastaa ihan täysin tuoreita eikä niitä ole yhtä helppo käyttää esim koristeena. Mielestäni ne sopivat kuitenkin erinomaisesti juuri kakun kerrosten väliin. Maku on varmasti hyvä 🙂 Kannattaa kuitenkin muistaa että ulkomaalaiset pakastevadelmat olisi hyvä kiehauttaa ennen käyttöä (tekemällä esim hillokkeen)

  Tykkää

 • Moikka! Ilman vanilja-aromia varmasti pärjää, mutta kahvia tai pikakahvia käyttäisin mieluusti sillä se antaa kakkuun paljon mehevyyttä ja makuun syvyyttä. Kahvi itsessään ei kakussa maistu, mutta jos kahvia haluaa välttää niin tilalla voisi koittaa käyttää esimerkiksi maitoa tai kermaa ja lisätä hieman kaakaojauheen määrää 🙂

  Tykkää

 • Minä teen tuota kakkua tänään:) heti kun näin tuon kakun ekaa Kertaa ajattelin että pitää tehdä ja on muuten tosi nätti kakku:))

  Tykkää

 • Itse pohja oli kyllä hyvä ja täyteläinen, mutta täytteineen kakku oli niin ällömakea, että pienestäkin palasta jäi pitkäksi aikaa huono olo.

  Tykkää

 • Hei. Harmi että kakku tuntui liian makealta. Täytteessä ei lisättyä sokeria ole kovinkaan paljon mutta runsa annos suklaata voi tehdä siitä tuhdin oloisen. Raikkaat marjat antavat mukavaa pirteyttä makuun ja niitä kannattaa käyttää kakun kanssa.

  Tykkää

 • Hei mulla kävi sellanen pikku moka et kerkesin vaahdottaa kermavaahdon ennen kakkuun laittoa. Toista purkkia sitä ei ole ja jotain pitäsi nyt soveltaa . :/ Jos kerkeäisit vastaamaan mahd. Nopeasti olisin kiitollinen . 🙂

  Tykkää

 • Kokeile käyttää maitoa kerman sijaan kuorrutteessa. Kattilan pohjalle voi laittaa myös pikku nokareen voita niin maito ei pääse palamaan yhtä helposti. Toivottavasti onnistuu! 🙂

  Tykkää

 • Ihanan näköinen kakku! Onnistuisiko gluteenittomana peruna- tai mantelijauhosta?
  Ja käyköhän öljynä manteliöljy.
  Kiitos ihanista rešepteistä!

  Tykkää

 • Hei! Manteliöljy käy varmasti reseptiin rypsiöljyn tilalta. Gluteenittomasta versiosta en osaa tarkasti sanoa miten vehnäjauho korvaantuisi reseptissä, mutta kannattaahan tuota kokeilla! Itse yrittäisin ehkä mantelijauhojen lisäksi käyttää myös jotain toista jauhoa, sillä minulla on tuntuma että mantelijauho ei pidä rakennetta yhtä hyvin koossa kuin vehnäjauho 🙂

  Tykkää

 • Heippa! Löysin tämän ihanan kakun vasta! Mitä luulet säilyisikö tämä jos pakastaa? Juhlat viikonloppuna ja jos voisi jo etukäteen tehdä.

  Tykkää

 • Moi! Kakun ainakin voi tehdä ja leikata valmiiksi pakkaseen. Täytteen maku ja rakenne voi vähän muuttua, joten varmempi kai jos täyttää tai ainakin kuorruttaa vasta juhlapäivänä tai edellisenä päivänä 🙂

  Tykkää

 • Kakussa on jonkin verran kyllä korkeutta ja tuhdit täytteet joten riittänee kymmenelle. Jos kuitenkin yhtään epäilet niin käytä hiukan isompaa vuokaa ja tee resepti puolitoista-kertaisena 🙂

  Tykkää

 • Suklaakakku itsessään on ihan superhyvää, mutta ei mun täyte kyllä näytä yhtään noin ihanan kuohkealta ja pehmeältä. Mahtaako sillä olla merkitystä sekoitanko suklaan tuorejuustoon vai tuorejuuston suklaaseen? Tuntui että täyte meni heti ihan kasaan ja levittäessä lastaa tarvitsi välissä lämmitellä, kun oli niin tönkköä. Tosin tässä kirjoitellessa mieleeni tuli että tuorejuusto olisi tietysti voinut olla temperoitunutta eikä jääkaappikylmää ja se taitaakin tämän selittää.. Ensi kerralla paremmin siis! Kiitos ihanasta reseptistä, jolla ilahduttaa huomenna kahvittelemaan tulevia ystäviäni 🙂

  Tykkää

 • Mukava kuulla että resepti innostaa. Tosiaan tuorejuusto kannattaa varmasti ottaa huoneenlämpöön ennen täytteen valmistusta. Myös suklaa kannattaa sulattaa tarpeeksi notkeaksi, jotta täytteen levitys on helppoa.

  Tykkää

 • Hei! Onnistuukohan kakku yhtä hyvin, jos käyttää öljyn sijaan sulatettua voita? 🙂 Maku varmasti jopa paranee, mutta entäs pysyykö kuohkeus? Näyttää herkulliselta!

  Tykkää

  • Hei! Pahoittelut myöhäisestä vastauksesta. Voi saattaa tosiaan tehdä rakenteesta kiinteämmän ja siten kakusta voi tulla tiiviimpi. Makua ei kyllä varmasti pahenna! Kerro miten onnistui jos kokeilit tätä 🙂

   Tykkää

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s