Lusikallinen minttukaakaota

Lämmin höyryävä kaakao on täydellinen lämmittäjä kirpeän pakkasulkoilun jälkeen. Lämmin muki sulattaa kohmeiset sormet ja suklaan tuoksu avaa viluisen hengityksen. Villasukat vielä jalkaan ja viltin alle nauttimaan lämmöstä 🙂
Lusikkaan valetut minttusuklaapanokset sulatetaan sellaisenaan mukilliseen kuumaa maitoa. Mintun maku sopii hyvin talviseen juomaan ja tuo hieman vaihtelua normaaliin kaakaoon. Näitä on helppo viedä myös pienenä tuliaisena tai lahjana kavereille!
Etsin useista kaupoista puisia lusikoita ja lopulta löysin niitä ruohonjuuresta. Tukuissakin olen joskus nähnyt vastaavia.. Myös muotin valitseminen oli vaikeaa, sillä useimmat valmiit muotit ovat vähän liian pieniä tähän tarkoitukseen. Lopulta löysin hieman isomman silikonisen jääpalamuotin, joka oli sopivan kokoinen. Vaihtoehtoisena muottina voisi hyvin käyttää esimerkiksi kapeita laseja, pieniä muffinssivuokia tai tehdä vuokaan ja leikata pienemmiksi paloiksi suklaan kovetettua.
Minttukaakaolusikat (n. 14 kpl)
200 g tummaa suklaata
100 g vaaleaa suklaata
0,5 dl kermaa
0,75 dl minttulikööriä
Pilko suklaat hyvin pieniksi paloiksi ja laita lämpöä kestävään kulhoon. Mittaa kerma ja likööri kattilaan ja kiehauta alkoholi pois. Kaada kuuma neste suklaiden päälle ja sekoita hyvin. Suklaan pitäisi sulaa tasaiseksi. Jos suklaan joukkoon jää vielä sulamattomia palasia voit lämmittää kulhoa kiehuvan veden päällä samalla sekoittaen.
Lusikoi suklaaseosta muotteihin ja laita lusikat muottien keskelle. Jähmetä jääkaapissa seuraavaan päivään. Silikonimuotista suklaat irtoavat hyvin, mutta muutoin muotit kannattaa vuorata esimerkiksi voipaperilla tai käyttää muffinssivuokia. Suklaalusikat säilyvät parhaiten jääkaapissa.
Sulata yksi suklaalusikka noin 2 dl kuumaan maitoon.

8 comments

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s