Mozartin suklainen pavlova

Tämä suklaapavlova täyttää kaikki upean jälkiruoan vaatimukset. Se on täyteläinen, rapea ja pehmeä, tahmainen, suklainen, tuhti ja sormia nuoltavan herkullinen! Suklaapavlova tarvitsee ehdottomasti raikkaita hedelmiä seurakseen ja ne tuovat myös silmillä syötävän herkullista ulkonäköä kakkuun. Käytin pavlovan täytteessä ystäväni kokeiltavaksi tuomaa mozartin suklaalikööriä antamaan juhlallista vivahdetta. Nam! Tätä voisi harkita tekevänsä jopa joulupöytään 🙂
Vähensin tekemästäni reseptistä hieman sokeria, sillä kerman kanssa pavlovasta tuli melko makea. Koristeluun kannattaa käyttää erilaisia marjoja, hedelmiä ja pähkinöitä. Itse käytin viikunoita, tummia viinirypäleitä, karpaloita ja pekaanipähkinöitä. Marenkipohjien tekemiseen kannattaa varata aikaa, sillä kypsennykseen uunissa kuluu vähintään tunti ja ainakin toinen vielä jäähtymiseen. Pohjat voikin valmistaa etukäteen ja pakastaa ennen käyttöä. Käyttöpäivänä kakku tarvitsee vain täyttää ja koristella. Täyttäminen kannattaa tehdä vasta juuri ennen syöntiä sillä muuten marenki saattaa vettyä. Toki maku säilyy siitäkin huolimatta 🙂
 Mozartin suklainen pavlova 
Pavlovaan:
8 munaa
3,25 dl sokeria
0,75 dl tummaa kaakaojauhetta
1,5 tl valkoviinietikkaa
Täytteeseen:
5 dl kermaa
1 rkl sokeria
200 g suklaata (käytin tummaa- sekä maitosuklaata)
1,5 dl mozartin suklaalikööriä
Vatkaa huoneenlämpöisiä munanvalkuaisia vatkaimella kunnes vaahto alkaa vaalentua ja vaahtoon jää pehmeitä huippuja. Varaa tähän tarpeeksi iso kulho tai tee resepti kahdessa osassa. Lisää sen jälkeen sokeria ruokalusikka kerrallaan ja vatkaa vaahtoa kiiltäväksi ja kovaksi. Vaahdon tulisi pysyä koossa ja muodostaa jäykkiä huippuja vatkaimella nostettuna. Tarkista että sokeri on liuennut vaahtoon ottamalla pala vaahtoa sormiesi väliin. Jos vaahdossa on sokerirakeita, vatkaa kunnes ne liukenevat. Kun vaahto on valmis, sihtaa joukkoon kaakaojauhe, lisää viinietikka ja sekoita varovasti lastalla tasaiseksi.

Levitä marenkivaahtoa uunipellille (2 tai 3 uunipeltiä) kolmeksi pyöreäksi pohjaksi. Jätä reunat hieman paksummiksi kuin sisus niin saat lusikoitua täytteen pavlovan keskelle myöhemmin. Paista kiertoilmauunissa 120 asteessa vähintään tunti. Marenki on valmista kun reunat tuntuvat kovilta mutta keskeltä varovasti painettaessa sisus tuntuu pehmeältä. Sammuta uuni, avaa luukku ja anna jäähtyä kunnolla uunin sisällä.

Valmista täyte vatkaamalla kerma ja sokeri vaahdoksi. Pilko suklaa pineksi paloiksi kuumutta kestävään kulhoon. Mittaa sitten likööri kattilaan ja kiehauta. Kaada kuuma likööri suklaiden päälle ja sekoita tasaiseksi. Lisää suklaaseos kermavaahdon joukkoon. Pyöräytä muutaman kerran lastalla ja annostele pavlovakerrosten väliin. Koristele hedelmillä, marjoilla ja pähkinöillä.

3 comments

  • Hei eksyin tänne jotain kautta, en enää muista miten, mutta oli pakko kommentoida että tykkään blogistasi tosi paljon! En voinut olla lopettamatta selaamista ja kävin saman tien kaikki postaukset läpi ensimmäiseen asti. Kuvat on kauniita ja ulkoasu on tosi siisti, tätä on ihana lukea 🙂 Ja leivot tosi samanlaisia juttuja kuin mitä teen itse, tosi hämmentävää.. 😀 Mutta jatka samaan malliin, leipomisintoa jouluun!

    Tykkää

  • Hei! Mukava kuulla että leipomukset ja blogityyli on osunut kohdalleen, kiitos! 🙂 Ja toivottavasti tässä kehitytään ja mielenkiinto pysyy yllä jatkossakin. Leipomisintoa ja ihania joulutuoksuja sinnekkin! 🙂

    Tykkää

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s