Luumuhillo

Luumuhillo on jotain mitä ainakin itse käytän lähes ainoastaan jouluna. Enkä oikeen osaa sanoa miksi, sillä tämähän on mahtavaa! Ajattelin kokeilla tehdä luumuhillon tällä kertää itse käytettäväksi joulutorttuihin, juustopöytään, kakkuihin ja muihin herkkuihin. Itse tehdyssä luumuhillossa on ihana viininpunainen väri ja maukkaita luumun paloja. Maku on raikas puhtaan luumuinen. Lisäksi halusin maustaa hilloa jouluun sopivaksi kanelilla ja vaniljalla. Itse tehty luumuhillo sopii myös mainosti joululahjaksi vaikka osana herkkukoria!

luumuhilloluumuhillo_itsetehty

Luumuhillo sakenee keitettäessä hyvin ilman hillosokeria, sillä luumuissa on luonnostaan paljon pektiiniä. Resepti on siis yksinkertainen. Ainoa työläs vaihe on oikeastaan pilkkoa luumut! Luumuhillo säilyy hyvin pakastettuna tai jääkaapissa säilöttynä lasipurkkeihin.

Luumuhillo

(n. 6 dl)
 n 1kg luumuja
1 dl vettä
1,5 dl sokeria
1 kanelitanko
1 vaniljatanko
Halkaise luumut ja poista niistä kivet. Pilko kuutioiksi ja laita kattilaan. Lisää kattilaan vesi, sokeri, kanelitanko ja halkaistu vaniljatanko. Kiehuta seos ja keitä miedolla lämmöllä noin 40 minuuttia välillä sekoittaen. Keittoaika riippuu paljon luumujen kypsyydestä. Hillo on valmis kun palat ovat pehmeitä, väri on tummentunut ja neste näyttää paksuuntuneen. Poista valmiista hillosta kaneli ja vaniljatangot. Purkita hillo kuumana lasipurkkeihin ja sulje kansi. Tai vaihtoehtoisesti pakasta hillo pidempää säilömistä varten.
 
Itse keitin lasipurkkeja ja korkkeja noin 15 minuuttia. Lasit kannattaa laittaa varovasti haaleaan veteen ja kuumentaa vasta sitten kiehuvaksi. Jäähdytys kannattaa myös tehdä hitaasti. Hillo purkitetaan vastakeitettyihin purkkeihin ja sekä hillo että purkit saavat olla kuumia/lämpymiä täytettäessä. Täytä purkit ihan täyteen ja sulje korkki. Hillon jäähtyessä purkkiin muodostuu pieni vakuumi ja korkki painuu lommolle.

4 comments

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s