Uudenvuoden karpalo margarita

Vuosi 2013 lähenee alkuaan ja minä aion ottaa sen vastaan kilistäen raikkaan talvista karpalo margaritaa 🙂 Ihme kyllä, mutta näin joulun jälkeen täytyy sanoa, että uutenavuotena ei oikeastaan kaipaa makeita ja raskaita jälkiruokia. Hyvä juhlava ja raikas drinkki on pelastus ähkyyn ja korvaa täysin jälkiruoan.

Drinkkitatoni eivät vastaa läheskään baarimestarin tasoa, mutta mielestäni tärkeintä onkin että juoma maistuu ja näyttää hyvältä. Karpalo on ihanan talvinen ja päätin käyttää juomaan kokonaisia marjoja soseutettuna. Vaihtoehtoisesti voi myöskin käyttää karpalomehua. Lime ja appelsiinilikööri tuovat ihanaa raikkautta juomaan ja sopivat hyvin karpalon kanssa. Juoma maistuu varmasti myös alkoholittomana jos ne haluaa jättää pois.

Karpalo margarita (4 annosta)

100 g karpaloita

3 dl vettä
4 rkl sokeria (+ ylimääräistä lasinreunuksiin)
muutama jääpala
1 lime
4 rkl (6 cl) appelsiinilikööriä esim cointreauta
4 rkl (6 cl) tequilaa
Halkaise lime ja pyyhkäise halkaisupinnalla lasin reunukset kosteaksi. Kasta sitten lasi sokeriin esim lautasen päällä, jolloin saat hienot sokerireunukset lasiin. Soseuta karpalot, vesi, sokeri ja jääpalat sopivassa astiassa. Purista sekaan limen mehu ja mittaa joukkoon likööri sekä tequila. Sekoita ja kaada laseihin. Voit halutessasi kaataa juoman siivilän läpi. Koristele limesiivuilla.

Cin cin!

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s