Lämmin hedelmäsalaatti jogurttikastikkeella

Terveellinen tammikuu alkaa värikkäällä hedelmäsalaatilla! Uunissa lämmennyt hedelmäsalaatti antaa voimaa ja energiaa talven pimeyteen ja on lisäksi jotain jota voi syödä hyvällä omallatunnolla. Kaardemummalla ja hunajalla maustettu jogurtti on hurmaava kastike ja tuo täyteläisyyttä lämpöisille hedelmille..  Taidankin hakea santsiannoksen 😉

Tammikuu on tunnettu ruoka- ja kuntokuureista, joiden aloittamisesta on päätetty uuden vuoden lupauksia tehdessä. Itse en onneksi luvannut tehdä yhtään mitään eikä täysi makeasta kieltäytyminen tulisi kuuloonkaan 😀 Herkuista voi mielestäni nauttia kohtuudella aina! Terveelliset marja- ja hedelmäpohjaiset jälkiruoat sopivat erinomaisesti vuoden aloitukseen, vaikka olisikin aloittanut ruokaremontin.

Reseptiä on helppo tuunata, sillä raaka-aineiksi voi lisäillä omia suosikki hedelmiä sekä pähkinöitä. Hedelmäsalaatti sopii jälkiruoan lisäksi tarjoiltavaksi myös aamiaisena tai välipalana.

Lämmin hedelmäsalaatti (n. 6 annosta)
Hedelmiä esim:
2 banaania
4 nektariinia
2 päärynää
1 omena
pieni nokare voita
1 rkl siirappia
pähkinöitä
Jogurttikastike
2 dl maustamatonta jogurttia (kreikkalaista)
2 tl hunajaa
ripaus kaardemummaa
Pilko hedelmät erilaisiksi paloiksi kevyesti voilla voideltuun uunivuokaan. Lisää siirappi ja murskatut pähkinät hedelmien päälle. Paista 200 °C:ssa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes hedelmät ovat pehmenneet.
Valmista jogurttikastike sekoittamalla ainekset keskenään. Tarjoile hedelmäsalaatti lämpymänä jogurttikastikkeen kanssa.

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s