Mustikka-banaani muffinssit

Mustikka-banaani muffinssien tuoksu leviää uunista pehmeänä ja mehukkaana. Vasta paistunut, lämmin muffinssi on vastustamaton herkkupala kylmän maitolasin kanssa! Nämä muffinssit ovat tehty tammikuun kunniaksi täysjyväjauhoista ja runsaalla määrällä mustikoita sekä banaania. Banaani tuo muffinssitaikinaan ihanaa täyteläisyyttä ja luontaista makeutta, joten näitähän voisi sanoa jopa terveellisiksi 😉 
Terveellinen tammikuu saa puolestani shokkipäätöksen, sillä lähdemme kuun lopussa viikonloppumatkalle berliiniin! Ja sehän tietää paljon döneriä sekä muita herkkuja 😀 Ehkä eniten matkalta odotan kiireettömiä ja runsaita brunsseja ison kahvimukin äärellä. Harmi vaan, että jo nyt matkaa suunniteltaessa alkaa tuntua siltä ettei aika riitä kaikkien niiden ihanien kahviloiden testaamiseen.

Mustikka-Banaani Muffinssit (12 kpl)
1 dl sokeria
75 g voita
1 muna
0,5 dl maitoa
2 kypsää banaania
2 dl täysjyvävenhnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
hippu suolaa
2 dl mustikoita
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri kulhossa. Lisää muna ja vatkaa hyvin. Lisää joukkoon maito sekä soseutetut banaanit. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja suola ja lisää seos taikinaan. Lisää lopuksi (jäiset) mustikat taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Annostele muffinssivuokiin ja paista 175 °C:ssa noin 20 minuuttia.

2 comments

  • Hola!

    Harrastan itsekin leipomista ja jälkkäreitä. En ole suuri teollisten karkkien ja suklaan fani, mutta itse väkerretyt herkut katoavat napaani tuossa tuokiossa. Blogisi on täynnä ihan mielettömän ihania leipomuksia! Pahinta on, että ne laukaisivat minussa niin suuren makeanhimon, että JOUDUIN HUITAISEMAAN KITAANI LUSIKALLISEN SIIRAPPIA!!!! Maistui kuvottavalta, mutta sen voimalla kestän huomiseen, kun kaupat ovat taas auki ja pääsen valmistamaan jotain ihanaa.

    Kiitos ihanista resepteistä! Ensimmäisenä taidan valmistaa omena-cup cakeja :).

    Tykkää

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s