Das ist Berlin

Viikonloppu berliinissä takana ja se oli antoisa! Saldona reissusta jäi uudet kengät, laukku, paita, Dr Hauschkaa, rakot jaloissa, paljon valokuvia ja tietenkin maha täynnä hyvää ruokaa! Aika ei kyllä läheskään riittänyt kaikkeen siihen mitä olisi halunut tehdä, mutta jäipä sitten jotain seuraavaankin kertaan. Tässä parhaita paloja reissusta.
Yövyimme Arcotel John F hotellissa, joka oli sijainniltaan hyvällä paikalla metron lähellä. Siistit huoneet ja tasoikkaan oloinen. Huoneessa oli infrapunavalo (!?)  kylpyhuoneessa ja kylpy jossa kelpasi lämmitellä hyytävän kaupunkikierroksen jälkeen 😀
Paras aamiainen oli hotellimme tuntumassa paikassa nimeltä Chipps. Aamiainen tilattiin listalta, jossa oli niin monta hyvää vaihtoehtoa, että valinta oli vaikea. Päädyin uppomunaleipään, hollandaisella, pinaatilla ja salaatilla sekä kulholliseen jogurttia. Herkullista! Pannarit olisivat kiinnostaneet myös, mutta annokseni oli sen verran suuri, että ne jäivät toiseen kertaan. Brunssia kokeilimme myös Cafe Morgenlandissa, jossa ruoan sai noutaa buffetista. Tarjolla oli monta eri salaattia, suolaista brunssiruokaa, tahnoja, leipiä, hedelmiä, nutellaa, lettuja, jogurttia jne. Ja paljon! Mutta paljon oli myös ruokailijoita ja tila oli melko ahdas. Tänne kannattaa varata ennalta paikka.
Illallispaikoista mainitsemisen arvoinen on ehdottomasti Stadt Land Fluss. Ravintola on vähän hienompi, mutta ei liian virallinen. Paikka suosii lähiruokaa ja tunnelma oli lämmin. Söimme kolme ruokalajia viinien kera ja menun hinnaksi tuli yhteensä n. 50-55 €. Annokset olivat reiluja ja erittäin herkullisia sekä taidokkaasti tehtyjä. Saksan kielen taito ei ihan riittänyt menun täydelliseen tulkkaukseen, mutta alkuruokana tarjottiin porkkanakeittoa ja jänistä. Pääruokana kevätkanaa ja jälkiruokana suklaata sekä vaniljaa.
Ja mitä olisi berliini ilman dönereitä ja currywurstia! Nämä herkut täyttivät odotukset lounasruoasta. Mustafas Gemüsekebabin jono kesti varmaan 30 minuttia ja kyllä se döner oli odottamisen arvoinen, mutta taidan jatkossa kyllä jonottaa mieluummin hieman vähemmän jossain muussa paikassa 😉

Yhtenä iltana kävimme kokeilemassa kukkaroa miellyttävän viinipaikan Weinerei. Siellä viinilasista/sisäänpääsystä maksetaan 2 €, jonka jälkeen viiniä/viinejä saa maistella niin paljon kuin haluaa. Lähdettäessä päätetään itse juotujen viinien hinnasta ja maksetaan omantunnon mukaan. Paikka on suosittu ja meluinen, mutta täällä on hyvä ja rento tunnelma. Vapaata istumapaikkaa saattaa joutua odottamaan hetken, mutta paikka pitäisi löytyä vähintään yhden lasillisen jälkeen.
Berliini takana, helmikuu eli pullakuu edessä! Luvassa seuraavaksi siis totista leivontaa 😉

One comment

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s