Parhaat kierrepullat

Nämä kierrepullat ovat vastustamattoman herkullisia. Ehkä jopa parhaat pullat ikinä! Näissä herkuissa yhdistyvät kaikki hyvät puolet pullasta, korvapuustista ja tahmeasta kinuskista. Kerrostetun pullan välissä on tuhti annos kanelia, voita, sokeria ja mantelijauhoa, jotka tekevät jokaisesta suupalasta maistuvan ja mehevän. Kierrepullan herkullisuuden viimeistelee päälle valutettu tahmea kinuskinen kastike, jota ei voi jättää nuolematta lautasen reunoilta.
 kierrepullat

 

Kierrepullat

(n. 20 kpl)
Pullataikina:

3 dl maitoa
25 g tuorehiivaa
1 muna
1,5 tl kaardemummaa
1 tl suolaa
1 dl sokeria
8-10 dl vehnäjauhoja
100 g voita

Täyte:
100 g voita
kanelia
1 dl fariinisokeria
1 dl mantelijauhoja

Voiteluun 1 muna

Kastike:
4 rkl kondensoitua maitoa 
(makeutettua)
50 g voita
1 rkl fariinisokeria
2 rkl vettä
0,5 tl suolaa
3 rkl kermaa

Aloita valmistamalla pullataikina. Liota hiiva kädenlämpöiseen
 maitoon. Lisää vatkaten suola, sokeri ja muna. Lisää vehnäjauhoja 
vähitellen ja vaivaa taikinaa voimakkaasti. 
Lisää pehmeä voi. 

Vaivaa jauhoja taikinan sekaan kunnes taikina irtoaa vuoan reunoilta. 
Jatka taikinan vaivaamista vielä hetki. Kun taikina on valmis, 
peitä kulho liinalla ja anna kohota ainakin 1 tunti
 (mielellään enemmänkin). Hyvä paikka kohottaa pullataikina on 
laittaa se mikroon kohoamaan. Siellä lämpötila pysyy sopivana 
ja paikka on vedoton. Älä kuitenkaan laita mikroa päälle.

Kun taikina on kohonnut, kaada se leivonta-alustalle ja kauli 
suorakaiteen muotoiseksi levyksi (n. 60*25 cm). 
Voitele levy pehmeällä voilla. Lisää kanelia reilusti ja lisää 
myös fariinisokeri ja mantelijauhe tasaisesti. 
Rullaa levy pitkäksi pötköksi ja paloittele se noin 3 cm paksuisiksi 
paloiksi. Aseta palat voideltuun muffinsivuokaan kierteet ylöspäin. 
Voitele munalla ja paista 200 °C:ssa noin 12-15 minuuttia kunnes 
pullat ovat nouseet ja ruskistuneet sopivasti.

Valmista kastike sekoittamalla kaikki aineet kattilassa. 
Kiehauta pari minuuttia ja anna jäähtyä. Valuta kastiketta 
kierrepullien päälle ja koristele pähkinärouheella.
 kierrepulla

4 comments

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s