Ystävänpäiväkakku

Mikä olisi parempi lahja antaa ystävälle kuin ihana suklainen pala kakkua 🙂 Tämä kakku sulattaa kenen tahansa sydämen ja saa veden herahtamaan kielelle. Erikoisen yllätysmomentin kakkuun tuo sen sisään leivottu punainen sydän! Sain idean Boulder Locavore -nimiseltä sivustolta ja päätin kokeilla omaa versiota kakusta.

Sydänkuvio kakun sisään syntyy valmiiksi paistetusta ja sydämen muotoon leikatuista kakkupaloista. Tähän reseptiin tehdään siis kaksi kakkua, jotka ovat sisäkkäin. Punainen kakku paistetaan ensin ja leikataan sydämmiksi. Sitten palat asetellaan tumman kakun taikinan keskelle, jolloin kuvio jää tumman kakun sisään. Nerokasta! Huomasin kyllä, että erityisen tarkan lopputuloksen saamiseksi ensimmäisen kakun tulisi olla täysin jäähtynyt ennen leikkaamista.
Suklaakakku on kevyesti muunneltu versio äitini upeasta reseptistä arabialaisesta maustekakusta. Jätin alkuperäisestä ohjeesta mantelirouheen pois, jotta sydänkuvio tulisi varmasti esiin. 

Ystävänpäiväkakku
Sydänkakkuun:
200 g voita
200 g sokeria
4 munaa
200 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
sitruunan raastettu kuori
2 rkl sitruunan mehua
punaista elintarvikeväriä
Suklaakakkuun:
200 g voita
3,75 dl sokeria
3 munaa 
5 dl jauhoja
0,5 tl soodaa
0,5 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 dl kermaa

Valmista sydänkakku vatkaamalla huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen joukkoon hyvin vatkaten. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne kahdessa osassa taikinan joukkoon. Lisää myös sitruunan kuori, mehu ja runsaasti punaista väriä. Paista kakku esim voidellussa leipävuoassa 175 °C:ssa noin 45 minuuttia. Jäähdytä hyvin. Leikkaa jäähtyneestä kakusta viipaleita ja paina viipaleista muotin avulla sydänpalasia. Palaset kannattaa leikata pyöreään vuokaan sopivaksi eli ulkoreunoiltaan hieman paksummiksi.

Valmista suklaakakku vaahdottamalla voi ja sokeri hyvin. Lisää munat joukkoon yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuiva-aineet keskenään ja lisää ne taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Voitele ja korppujauhota kevyesti formukakkuvuoka ja annostele suklaataikinaa vuoan pohjalle. Asettele sitten sydänpalat pohjakerroksen päälle vieri viereen tiivisti. Myös palojen välejä voi täytää punaisella kakkumassalla. Kun sydänpalat on aseteltu, täytä loput vuoasta suklaataikinalla. Paista 175 °C:ssa noin 50 minuuttia.

8 comments

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s