Suklaapiiras

Pääsiäinen lähestyy ja sehän tarkoittaa että suklaasta saa jälleen nauttia! Tässä yksi maukas ja helppo suklaatorttu, joka sopii erinomaisesti myös pääsiäistarjoiluun. Resepti on erittäin yksinkertainen, joten suklaa pääsee tässä kunnolla oikeuksiinsa. Täyteläinen maku korostuu samettisen ja tahmaisen rakenteen kautta. Pohjassa on pieni sävähyds pähkinää, joten maussa yhdistyvätkin parhaat puolet mignon-suklaasta ja snickersistä.

Suklaapiiras
Pohja
200 g kaurakeksejä
1,75 dl suolapähkinöitä
80 g voita
Täyte
300 g tummaa suklaata
4 dl kermaa
2 kananmunaa
Valmista pohja murskaamalla keksit muruksi esimerkiksi pakastepussissa kaulimella murskaten. Itse haluan että murut jäävät hieman ronskeiksi, jolloin suutuntuma on mukava. Hienonna pähkinät monitoimikoneessa ja lisää ne keksimuruun. Sulata voi ja sekoita murujen joukkoon. Painele muruseos piirasvuoan pohjalle ja reunoilla. Laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi. 
Valmista täyte pilkkomalla suklaa kattilaan. Lisää kerma ja lämmitä koko ajan sekoittaen kunnes suklaa on hyvin sulanut kerman joukkoon. Jäähdytä hieman kunnes seos ei ole kuuma ja lisää joukkoon munat hyvin sekoittaen. 
Kaada suklaatäyte piirasvuokaan pohjan päälle ja paista 175 asteessa noin 20 minuuttia. Piiras on valmis uunista kun täyte on hyytynyt reunoilta, mutta näyttää keskeltä vielä hieman hyllyvältä. Jäähdytä piiras hyvin ennen leikkaamista.

20 comments

  • Voi vitsi, kuulostaapa aivan sikahyvältä. Sää et Ansku ny olleskaan ajatellu mun linjoja ku tämmösiä herkkuohojeita tänne kirjottelet 😉 Tätä on kyllä pakko testata!

    Tykkää

  • Hyvä jos toimii! Joo tämä ei ehkä ole kaikista vähäkalorisin herkku, mutta ainakin siitä saa hyvän mielen ja onhan sekin tärkeää hyvinvoinnin kannalta 😉

    Tykkää

  • Kiitos tästä ohjeesta, kokeiltiinkin tätä heti ja hyvää tuli, vaikka meillä ei tykättykään noista pähkinöistä kovin paljoa. 🙂 Todella suklainen, tarvitsisi kaveriksi kermavaahtoa tai jäätelöä.

    Tykkää

  • Ehdottomasti kokeiluun tämä ohje. Ajattelin tehdä tämän synttäreille tarjottavaksi, mutta makumaailma vierailla taitaa kääntyä ennemmin maitosuklaan puolelle :-/ kärsiiköhän maku liikaa, jos teen piirakan maitosuklaasta?

    Tykkää

  • Moikka! Varmasti onnistuu myös maitosuklaasta. Väri jää ehkä vaan hieman vaaleammaksi. Reseptissä kerman määrä on sen verran suuri että se pehmentää paljon tumman suklaan makua, joten ehkä voisit kokeilla 50 % tummaa ja 50 % maitosuklaata? 🙂

    Tykkää

  • Kiitokset kivasta illasta ja hyvistä tarjoiluista. Tuo suklaakakku oli todella hyvää, taitaa kuulua meidän pääsiäisen kahvipöytään. Mukavaa kevään jatkoa 🙂
    t. kummitäti

    Tykkää

  • Miten olisi paahdetut mantelit? Jos pähkinät eivät tule ollenkaan kyseeseen niin käyttäisin pelkkiä kaurakeksejä pohjassa ja tarjoaisin piirakan esim vadelmien kanssa 🙂

    Tykkää

  • Hei! tein piirakan puolet tummasta ja puolet maitosuklaasta ja oli tosi hyvää! kiitos hyvästä reseptistä, tätä teen varmasti uudelleenkin 🙂 maku oli muuten parhaimmillaan 2 pvän päästä valmistuksesta, uskaltaa siis tehdä hyvissä ajoin jääkaappiin.

    Tykkää

  • Moikka! Wau, upea blogi sulla 🙂 Kysymys suklaasta tässä piirakassa: kannattaako käyttää pandan/fazerin tummaa suklaata joka on n. 50%:sta, vai sitä ihan kunnon yli 70% tummaa suklaata?

    Tykkää

  • Moi ja kiitos 🙂 Itse käytin muistaakseni noin 50 %:sta. Kaakaopitoisempi suklaa sopii varmasti reseptiin ja mielestäni kyse on enemmän makuasiasta. Eli jos pidät tositummasta niin valitse sitä 🙂

    Tykkää

  • Ihanan näköinen piiras!:) Etsiskelin just tämän tyylistä reseptiä,ja ajattelin huomenna kokeilla.Tuli vaan mieleen,että minkä kokoista vuokaa suunnilleen kannattaisi käyttää?

    Tykkää

  • Kiitos, tämä on ihanan suklainen resepti 🙂 muistaakseni kuvan piiras on tehty tavalliseen lasiseen piirasvuokaan, jonka halkaisija on 26 cm.

    Tykkää

  • Heippa! Satutko muistamaan minkäkokoiseen vuokaan tämän piiraan teit? Keksien määrästä päättelin, että varmaankin aika suuri on kyseessä, mutta haluaisin saada varmistuksen. 🙂

    Tykkää

  • Jahas, joku olikin juuri kysellyt samaa… Olisi pitänyt lukaista kommentit loppuun asti 😉 Noh joka tapauksessa resepti menee kokeiluun!

    Tykkää

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s