Kahvia ja makupareja

Rakastan kahvia. Hyvältä tuoksuvan ja höyryävän kuuman kahvin avulla saan aamuisin silmäni auki sekä päivän starttaamaan kunnolla. Toki kahvi on myös minulle hetki hengähtää ja aikaa nauttia sen aromikkaista mauista päivän keskellä. Olen oikeastaan aina pitänyt tummapaahtoisista kahveista ja juon aina kahvini maidon kera, ilman sokeria. Viime aikoina olen testaillut kotona myös mm. erilaisia alkuperämaakahveja ja täytyy sanoa että aamutoimeni ovat saaneet uuden vivahteen! 😀 Tarkemmin kun kiinnittää huomiota niin kahvejahan on vaikka mihin lähtöön. Harvemmin tulee ajateltua mihin tarkoitukseen kahvini ostan mutta eikös kahville nimenomaan tulisi miettiä täydentäviä makupareja, kuten viinillekkin? Kiehtovaa!

Pääsin mukaan Pauligin makuparit -kampanjaan testailemaan makupareja kahveista omille resepteilleni. Paulig makuparit -palvelussa pääsee etsimään sopivia makupareja suosituista resepteistä sekä Pauligin kahveista. Itse uppouduin myös lukemaan lisätietoa kahvien alkuperästä ja aromeista. Olikin kiinnostavaa nähdä, minkä paahteiset ja aromiset kahvit sopivat parhaiten kullekkin leivokselle. Ja onneksi mm. omat suosikkini Parisien ja Kenya löysivät upeat makuparit resepteistäni 🙂  

Seuraavaksi tarkemmin lisää viidestä hurmaavasta makuparistani. 

Täyteläinen suklaakakku kaipaa seurakseen voimakasaromisen kahvin, joka täydentää kakun suklaisuutta. Parhaimman makuparin suklaakakulle antaa tummapaahtoinen alkuperämaakahvi Kenya! 
Croissantit ja Parisien
Tuoreiden ja lehtevien croissanttien kanssa makuparit -palvelu suosittelee kahvia, joka tuo croissanteista esiin voin pehmeän herkullisuuden ja kestää myös marmeladin kirpeyden. Tähän kuvaukseen parhaiten sopii voimakas Parisien. Tämä on varmasti kyllä lyömätön yhdistelmä, voin kuvitella istuvani kahvilassa nauttimassa ihanaa parisienia croissanttien kanssa 🙂


Mustikka-valkosuklaa Cupcakes ja Presidentti Black Label

Suklaisen muffinssin seuraksi suositellaan Presidentti Black Label kahvia. Tätä kahvia en ole vielä itse päässyt testaamaan, mutta paahtoaste 4 ja intensiivinen sekä täyteläinen maku houkuttelevat kyllä kokeilemaan.

Sitruunamarenkipiiras ja Kenya

Sitruunamarenkipiiraan kanssa makupariksi sopii kahvi, joka antaa piiraan hapokkuudelle ja makeudella täydentävän parin sekä tarpeeksi vastusta. Parhaiten makupariksi sopii voimakasarominen ja mustaherukkainen Kenya.

Valkosuklaa-mustaherukka moussekakku ja Paulig Papua New Guinea


Suklaamoussekakun seurana kahvin täytyy kantaa suklaan täyteläisyys sekä muodostaa sille tasapainoinen pari. Papua New Guinea kahvi on kaakaoon vivahtavan makuinen ja sopii siten suklaamoussekakun pariksi mainiosti.

Jos nyt viimeistään ei alkanut kahvihammasta kolottamaan niin ei sitten millään. Tämä kahvikissa lähtee ainakin kahviostoksille ja maistiaisia suunnittelemaan 😉 Mikä on sinun suosikkikahvisi? Lisää reseptejä ja makupareja kahveille löydät Pauligin makuparit -palvelusta.

Tunnistat tästä merkistä blogini sponsoroidut postaukset.
 Yhteistyössä Paulig

One comment

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s