Pannukakku

Sadepäivä. Harmaa ja utuinen ilma eivät houkuttele poistumaan omasta keittiöstä yhtään mihinkään. Tämä päivä on kuin tarkoitettu pannukakulle. Pannukakussa on sitä jotain ihanan perinteistä ja turvallista makua. Oma versioni pannukakusta on maustettu kaardemummalla, jonka tuoksu leivää uunista hurmaavana pannarin kypsyessä.
Mielestäni normaalissa pannukakussa saa olla hieman korkeutta, kuten Ålannin pannukakuissa. Parhaat palat löytyvät tietenkin reunoilta, jolloin pannarissa on hieman rapeutta ja ruskistunutta makua, mutta myös ihanaa tasaista massaa. Ja pannari pitää tietenkin syödä mansikkahillon kera. 
Oikeastaan tässä päivässähän ei ole mitään vikaa 🙂
Pannukakku
1 litra maitoa
4 kananmunaa
1 tl suolaa
1 tl kaardemummaa
1 tl vaniljasokeria
0,75 dl sokeria
4 dl jauhoja
Vatkaa kananmunat kevyesti ja lisää munien joukkoon maito sekä mausteet. Siivilöi jauhot taikinan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan levätä noin 30 minuuttia. Kaada taikina korkeaan voideltuun uunivuokaan ja paista 225 °C:ssa noin 30 minuuttia tai kunnes pannari on hiukan ruskistunut päältä. Anna pannukakun jähmettyä hetken ennen leikkaamista.

4 comments

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s