Ruusuinen pannacotta

Pannacotta on kaikessa yksinkertaisuudessan erinomainen ja nopea jälkiruokaklassikko. Ehdottomasti yksi omista suosikeistani! Helpon tarjottavan pannacotasta tekee lisäksi se, että resepti on näppärästi muunneltavissa ja lisukkeita voi yhdistää kauden ja sen mukaan mitä saatavilla on. Yleensä pannacotta maustetaan vaniljalla tai valkosuklaalla ja tarjotaan yhdessä erilaisten marja- ja hedelmälisien kanssa. Itse inspiroiduin keväästä ja maustoin pannacotan ruusuvedellä. Tämä versio sopisi erittäin hyvin esimerkiksi lähestyvän äitienpäivän tarjoiluun.
  
Valitsin ruusuisen pannacotan rinnalle paahdettua valkosuklaata ja raikkaita kylmäkuivattuja mansikoita. Valkosuklaan voimakas maku voi helposti peittää hennon ruusuisen maun, mutta kevyesti annosteltuna se tuo mielestäni juuri sopivasti syvyyttä makuun.
Ruusuinen pannacotta (4 kpl)
3,5 dl maitoa
1,5 dl kermaa
0,8 dl sokeria
1 rkl ruusuvettä
3 liivatelehteä
Lisäksi:
50 g valkosuklaata
1-2 dl kylmäkuivattuja mansikoita
Aloita valmistus liottamalla liivatelehdet kylmään veteen. Mittaa maito, kerma ja sokeri kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Ota kattila pois levyltä ja sulata liivatelehdet yksitellen hyvin sekoittaen kuumaan maitoseokseen. Lisää lopuksi ruusuvesi ja anna seoksen hieman jäähtyä. Kaada seos neljään annoskulhoon ja anna jähmettyä ainakin 2 tuntia jääkaapissa.
Valmista seuraavaksi valkosuklaa ja mansikkajauhe. Raasta tai pilko valkosuklaa pellille leivinpaperin päälle ja paahda sitä uunissa 140 asteessa kunnes pinta alkaa saamaan väriä. Jäähdytä. Voit myös käyttää paahtamiseen poltinta.
Mittaa kylmäkuivatut mansikat pieneen tehosekoittimeen ja pyöräytä jauheeksi.
Voit tarjota pannacotan suoraan esimerkiksi laseista, joissa jähmetit massan tai sitten voit kumota pannacotan lautaselle. Kumottaessa voit auttaa massan irtoamista pyöräyttämällä terävällä veitsellä kulhon reunaa pitkin ja pitämällä kulhoa noin 10 sekunnin ajan kuumassa vesihauteessa. Tällöin pannacotan pitäisi irrota helpommin.

 

 

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s