Raparperijäätelö

Kesä on täällä ja niin on jäätelökin! Näin kuumilla helteillä jäätelö on kyllä parasta herkkua, jollei lähes välttämätöntä 🙂 Harmikseni en itse ainakaan ole vielä törmännyt raparperijäätelöön jäätelökioskeilla, joten päätin tehdä sellaisen itse. Jäätelömassaan käytin aitoa kermaa ja maustamatonta jogurttia. Kermaa kannattaakin vähän käyttää, sillä vispautuessaan se antaa ihanan samettisen rakenteen jäätelölle. Ja mikä parasta, tämän ohjeen avulla pärjäät ilman jäätelökonetta! Riittää kun sinulla on vatkain ja kulho. Toki jäätelökoneen omistajat pääsevät hiukan helpommalla.
Raparperijäätelö (4 annosta)
2 dl kuohukermaa
2 dl maustamatonta jogurttia
n. 1 dl glukoosisiirappia
tai sokeria maun mukaan
Raparperihilloke:
3 raparperin vartta
3 rkl vettä
1,5 dl hillosokeria
Valmista raparperihilloke pilkkomalla raparperit kattilaan. Mittaa joukkoon vesi ja hillosokeri. Keitä seosta noin 10 minuuttia tai kunnes rakenne on paksuuntunut ja raparperit pehmentyneitä. Jäähdytä hyvin.
Valmista jäätelömassa vatkaamalla kuohukerma pehmeäksi vaahdoksi metallisessa kulhossa. Lisää kerman joukkoon jogurtti ja siirappi tai sokeri. Laita sen jälkeen kulho pakkaseen jäähtymään. Sekoita jäätyvää jäätelömassaa noin 15 minuutin välein vatkaimella tai lusikalla, jotta jäätyneet reunat sekoittuvat muuhun massaan. Toista tätä kunnes saat tasaisen kauttaaltaan hiukan jäätyneen jäätelöslurryn (noin 4-5 kertaa). Lisää sen jälkeen sopiva määrä raparperihilloa massan joukkoon ja jatka vielä jäädyttämistä kunnes jäätelö on sopivan kiinteää kauhottavaksi.
Jäätelö on parasta nautittuna heti valmistuttuaan. Pidempään säilytettynä jäätelö tulee melko kovaksi. Maku toki on edelleen hyvä, mutta rakenne vaatii hiukan kärsivällisyyttä sulatuksen kanssa 🙂

11 comments

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s