Jäädytetty kesäkakku

Tuoreet marjat ja kesäkakku ne yhteen sopii! Juhannus on vietetty ja kesä on parhaimmillaan. Jäädytetty kesäkakku sopiikin täydellisesti keskikesän herkutteluun ja viilentää mukavasti kuumalla säällä. Myös marjat alkavat olla nyt mehukkaimmillaan ja maistuvat niin ihanan makeilta ja raikkailta kakun kanssa. Tätä makua kyllä kaipaa talven keskellä 🙂 Kakussa itsessään on hiukan sitruunaa, joka sopii hyvin marjojen kanssa. Pohja on tehty manteleista ja saksanpähkinöistä, joten kakku sopii myös gluteenittomaksi vaihtoehdoksi.

Jäädytetty kakku on kätevä valmistaa vaikka etukäteen pakkaseen, jollon kakun tekemiseen ei tarvitse käyttää aikaa silloin kun siitä haluaisi nauttia. Tarjoilua varten kakku tarvitsee vain nostaa pakkasesta ja koristella marjoilla.


Jäädytetty kesäkakku

Pohja:
125 g mantelilastuja (1 pussi)
140 g saksanpähkinöitä (2 pussia)
2 tl vaniljasokeria
3 rkl voita

Täyte:
2 sitruunaa
1,5 dl sokeria
2 dl maitoa
4 keltuaista
100 g valkosuklaata
4 dl kermaa
4 tl sokeria
Koristeluun marjoja
Valmista pohja hienontamalla pähkinät ja mantelit tehosekoittimessa. Lisää joukkon sokeri ja sula voi. Peitä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele murutaikina vuoan pohjalle.
Valmista täyte raastamalla yhden sitruunan kuori ja puristamalla molemmista sitruunoista mehu. Lisää sokeri, maito ja keltuiset ja vatkaa seos tasaiseksi. Kuumenna seosta vesihauteen päällä kokoajan sekoittaen höyryävän kuumaksi. Nosta kulho pois hauteen päältä ja sulata valkosuklaa seoksen joukkoon. Jäähdytä hyvin.
Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kermavaahto ja jäähtynyt seos tasaiseksi ja kaada vuokaan pohjan päälle. Jäädytä kakku pakkasessa ja ota sulamaan hetki ennen tarjoilua. Koristele tuoreilla marjoilla.

5 comments

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s