Mansikkainen tiramisu

Tiramisu on ehdottomasti yksi parhaista jälkiruoista. Siinä on juuri sopivasti kermaista pehmeyttä, kaakaon suklaisuutta ja kahvin tuomaa syvyyttä. Kesäisen ja hieman raikkaamman version tiramisusta saa lisäämällä kerrosten väliin tuoreita mansikoita. Herkullisuutensa lisäksi tiramisu on äärimmäisen helppo ja nopea valmistaa! Kesän pelastusherkku 🙂 Valmistin itse tiramisut yksittäisin lasipurkkeihin, joissa niitä on helppo kuljettaa vaikka piknikille. Toinen vaihtoehto on tehdä tiramisu yhteen isoon tarjoiluvuokaan tai kulhoon.
Kesälomakausi on alkanut jo monella. Itselläni on vielä kaksi viikkoa lomaan. Sen jälkeen karkaan eurooppaan makumatkalle reilin merkeissä 🙂 Kohteina tulee olemaan mm. Kroatia, Pohjois-Italia, Ranskan etelärannikko, Itävalta ja Unkari. Toki suunnitelmissa on myös nauttia Suomen ihanasta ja vihreästä kesästä!
Mansikkainen tiramisu (4 annosta)
 
Savoiardi keksejä
2 dl kermaa
1 prk (250 g) mascarpone
2-3 rkl sokeria

n. 2 dl vahvaa kahvia
Mansikoita
Tummaa kaakaojauhetta

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon mascarponejuusto ja sokeri. Kasta savoiardi keksejä jäähtyneeseen kahviin ja aseta annospurkin tai tarjoiluastian pohjalle vieretysten pohjaksi. Asettele keksipohjan päälle kerros viipaloituja mansikoita ja lusikoi päällimmäiseksi mascarponevaahtoa.
Kokoa sen jälkeen toinen kerros samoin kuten ensimmäinen: kahvilla kostutetut keksit, mansikat ja mascarponevaahto. Tee kerroksia niin monta kuin kulhoon sopii. Viimeistele tiramisu sihtaamalla kaakaojauhetta mascarponevaahdon päälle.
Jos tarjoilet tiramisut heti valmistuksen jälkeen, kannattaa keksit kastaa kunnolla kahvissa, jotta ne eivät jää liian kovaksi. Jos tarjoilet tiramisun pari tuntia valmistuksen jälkeen, ehtivät keksit vettyä sopivan pehmeiksi.

Vinkki: savoiardi keksien tilalla voit käyttää myös esimerkiksi kääretorttupohjaa.

5 comments

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s