Jäätelövohvelit

Aitoon vohveliin kiitos! Siitä jäätelö kuuluu mielestäni syödä 🙂 Tämän reseptin avulla valmistat jäätelövohvelit kotona. Itse tehtynä vohvelit ovat tuoreita ja maistuvat erinomaisilta. Lisäksi normaali pakettijäätelö pääsee uusiin ulottuvuuksiin kun se tarjotaan omatekoisen vohvelin kanssa, vieläpä ehkä hieman tuunattuna sulatetulla suklaalla ja pähkinärouheella. En muistanutkaan, että vaniljajäätelö voi olla näin hyvää!
Vohvelit voit valmistaa normaalilla vohveliraudalla tai paistinpannulla. Lisäksi tarvitset hiukan tilaa vohvelien kovettamiseen. Tähän tarkoitukseen on olemassa omia telineitä, mutta itse pärjäsin talouspaperin ja folion avulla. Kuuman vohvelin voi muotoilla haluamallaan tavalla ennen kovettumista. Itse tein perinteisiä tuutin muotoisia, mutta myös kupit kävisivät hyvin ja ovat varmaan hieman helpompia kovettaa oikeaan muotoon.

Jäätelövohvelit

(n. 20 kpl)
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
180 g voita
5 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl maissitärkkelystä
Pehmennä voi mikrossa tai huoneenlämmössä. Vatkaa voi ja sokerit sähkövatkaimella vaahdoksi noin 2 minuutin ajan. Lisää sen jälkeen munat yksitellen joukkoon hyvin vatkaten. Lisää lopuksi vehnäjauhot ja maissitärkkelys ja sekoita tasaiseksi. Anna levätä vähintään 10 minuuttia.
Kuumenna vohvelirauta ja annostele vohvelitaikinaa kuumalle raudalle noin 1-2 ruokalusikallista. Levitä taikina tasaisesti ja yritä tehdä vohveleista mahdollisimman ohuita. Taikinan ei tarvitse ulottua jokaiseen nurkkaan vaan tärkeintä on, että muoto olisi jotakuinkin pyöreä. Paista vohvelit kypsäksi noin 2 minuuttia. Nosta kuuma vohveli pois ja muotoile se välittömästi jäätelövohvelin muotoiseksi. Muotoilussa voit käyttää apuna esimerkiksi foliosta tehtyä kartiota, jonka ympärille vohveli kääritään. Kuivata vohvelit pystyasennossa, mikäli mahdollista (esimerkiksi korkeassa lasissa). Jos et saa vohveleita pystyyn niin kuivata vohvelit lappeellaan ja tue suuaukko hetkeksi foliolla tai talouspaperilla ettei vohveli lysähdä kasaan.
Anna vohveleiden jäähtyä hyvin ja kovettua. Säilytä kuivassa ja tiivissä rasiassa.

 

 

12 comments

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s