Ginger Beer

Loma alkaa än yy tee nyt!! Sen kunniaksi kunnon kulaus raikasta ja mausteista ginger beeriä eli inkivääristä kesäjuomaa 🙂 Tämä juoma tuntuu keräävän suosiota ja ei ihme, sillä se on kuplivaa, kylmää, inkivääristä ja juuri sopivan makeaa. Ginger beer valmistetaan yleensä kotitekoisesti siman tapaan, mutta itse otin pienen oikaisun ja tein nopeamman version Jamie Oliverin ohjeella.

 

Ginger Beer eli inkiväärijuoma (1 kannu)
140 g tuoretta inkivääriä
3 sitruunaa
5 rkl ruokosokeria (tai muscovado)
noin 1 litra soodavettä
Koristeeksi jäitä ja mintun lehtiä

Kuori ja raasta inkivääri kulhon pohjalle. Raasta myös 2 sitruunan kuoret ja purista joukkoon kaikkien sitruunoiden mehu. Lisää sokeri ja soodavesi. Anna maun tekeytyä noin 10 minuuttia. Tarkista makeus ja lisää sokeria tarvittaessa. Siivilöi juoma, lisää jäät ja mintun lehdet. Nauti kylmänä.

Maukasta kesää!

One comment

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s