Mustikka-kookospiirakka

Tässä piirakassa on sitä jotain, mikä saa minut tekemään sitä aina uudelleen. Tohtisiko jopa sanoa, että tämä on täydellistä! Piirakan pohja on ihanan mehevää ja pehmeää. Mustikkainen ja kookoksinen täyte sulaa suussa tahmaisen puraisun jälkeen ja kokonaisuuden kruunaa tietenkin rapea murupäällinen kookoslastujen kera. Jos vielä et ole myyty niin voin sanoa, että tämän kaiken lisäksi resepti on takuuvarma ja helppo valmistaa. Tätä piirakkaa kannattaa tehdä suoraan pellillinen, sillä se loppuu muuten kesken 😉

Mustikkaa on juuri nyt saatavilla parhaimmillaan ja se sopii tähän piirakkaan täydellisesti. Reseptiä voi toki helposti muuntaa ja käyttää saatavilla olevia marjoja. Normaalisti en ole suuri kookoksen ystävä, mutta tässä piirakassa kookos tuo juuri sopivaa täyteläisyyttä taikinaan. Lisäksi kookoshiutaleet, joita lisäsin piirakan päälle, antavat paljon makua murupintaan. Ah!
Mustikka-kookospiirakka (1 pelti/iso vuoka)
8 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 dl sokeria
2 rkl vaniljasokeria
250 g voita

2 dl kookoskermaa
1 kananmuna
Täyte:
2 dl kookoskermaa
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
2 rkl sitruunanmehua
4 dl mustikoita
Lisäksi noin 2 dl kookoshiutaleita
Sekoita jauhot, leivinjauhe, sokeri ja vaniljasokeri keskenään. Sulata voi mikrossa ja lisää se jauhojen joukkoon murumaiseksi seokseksi. Ota murua talteen toiseen kulhoon noin 1/3 koko massasta. Lisää jäljelle jäävään isompaan muruosaan kookoskerma sekä kananmuna ja sekoita seos tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina voideltuun uunivuokaan tai pellille leivinpaperin päälle piirakan pohjaksi. 
Valmista täyte sekoittamalla keskenään kookoskerma, munat, sokeri ja sitruunanmehu. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja lisää myös mustikat. 
Lisää noin 1 dl kookoshiutaleita muruseoksen joukkoon ja murenna seos piirakan päälle.
Paista 200 °C:ssa noin 40 minuuttia. Jäähdytä hyvin, sillä maku on paras jäähtyneenä. Lisää lopuksi vielä hiukan kookoshiutaleita piirakan pintaan ja nauti.

6 comments

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s