Itse tehty mysli

Arkiaamun pelastus on itse tehty ihanan paahteinen mysli. Kotona tehty mysli päihittää kaupasta ostetut helposti, sillä siihen voi valita omat suosikkiraaka-aineet, sopivan makeustason ja vaihdella makua sekä kauden että mielialan mukaan. Mysliresepti on helposti muunneltavissa ja myslin joukkoon saa kätevästi käytettyä mm. kaapin pohjalle jääneet pähkinäsekoitukset, mantelilastut ja kuivahedelmät. Arkikäyttöön myslistä saa terveellisen version lisäämällä reseptiin hyviä siemeniä ja vähentämällä makeita ainesosia, kun taas viikonloppumysli maistuu parhaalta pähkinävoilla ja suklaahipuilla höystettynä.

itsetehtymyslipaahdettumysli
Myslin valmistus on helppoa ja perus mysliresepti sisältää  vain muutaman raaka-aineen. Tässä itse tehdyn myslin peruskaava (resepti seuraa alempana).
Pääraaka-aineet:
1) kaurahiutaleet
2) pähkinät
3) makeutus (sokeri, hunaja, siirappi)

4) öljy (rypsiöljy, kookosöljy)

Lisäksi mysliä voi höystää seuraavilla aineilla:
5) siemenet (auringonkukka, chia, pellava)
6) makua (hillot, kookoshiutaleet, pähkinävoi, kaneli, suklaahiput)
7) paahdon jälkeen kuivattuja hedelmiä ja marjoja
(rusinat, karpalot, banaanilastut, kuivatut marjat)

Ja tässä oma reseptini itse tehdystä myslistä sekä valmistusohjeet.

ITSE TEHTY MYSLI

6 dl kaurahiutaleita
70 g (1 pussi) pekaanipähkinöitä
2 dl mantelilastuja
2 dl kookoshiutaleita
1 dl chia siemeniä
2 dl auringonkukan siemeniä
1,5 tl suolaa
1 dl muscovadosokeria
1,5 dl vettä
1 dl öljyä
rusinoita
karpaloita
kuivattuja mansikoita

1.
Sekoita kaurahiutaleet, murskatut pähkinät, mantelilastut, 
kookoshiutaleet ja siemenet isossa kulhossa.

2. 
Mittaa kattilaan vesi ja sokeri ja kuumenna kunnes sokeri on liuennut. 
Lisää suola ja öljy ja kaada märkä seos kuivien aineiden joukkoon. 
Sekoita hyvin ja kaada mysliseos uunipellille leivinpaperin päälle.

3. 
Paahda mysliä 150 °C:ssa 1 tunnin ajan ja kääntele pintaa noin 
15 minuutin välein. Jäähdytä mysli ja lisää lopuksi rusinat sekä 
kuivatut marjat.
Katso reseptit myös pähkinäisestä myslistä ja sokerittomasta myslistä linkkien takaa.

12 comments

  • Heisan!
    Rakastan tehdä itse mysliä. Ajatus maapähkinävoista sai silmäni loistamaan. Lisäätkö pähkinävoin jo myslin joukkoon ja jos niin missä vaiheessa? Itsetehty mysli on siitä fantastinen, että makua voi aina varioida vuodenajan mukaan. Pian voikin tehdä syksymysliä kuivatulla omenalla, kanelilla ja vaahterasiirapilla…

    Tykkää

  • oih! hyvältä näyttää. taidan tietää mitä teen huomenna kun on vapaapäivä 😉
    Löysin blogissa kun täällä harhailin ja jäin koukkuun.

    Tykkää

  • Pähkinävoin houkutukselta ei voi välttyä ja vaahterasiirrappikin kuulostaa ihanalta 🙂 Tekisin maapähkinäversion siten, että lisäisin pähkinävoin märkien aineiden +sokerin joukkoon kattilaan ja kuumentaisin seoksen tasaiseksi, jonka jälkeen sitten märät ja kuivat aineet voi sekoittaa keskenään. Pähkinävoin lisäksi ei välttämättä tarvitse käyttää enää öljyä vaan sen voi korvata esimerkiksi 1-1,5 kertaisena pähkinävoilla 🙂

    Tykkää

  • Kyllä pitäisi saada niistä missä on hyvä valikoima 🙂 Kannattaa katsoa esimerkiksi kuivahedelmien, kuivattujen omenalastujen ja pähkinöiden läheltä.

    Tykkää

  • Nytpä meillä tuoksuu mysli uunissa! Uuniinmenovaiheessa ainakin maistui hyvältä :D! Varmasti maistuu yhtä hyvältä sitten marjoineenkin valmiina. Kiitos reseptistä.

    Tykkää

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s