Päärynä-Ricottapiiras

Viilenevät kesäillat suovat mahdollisuuden piirakoiden paistamiseen ja niillä herkuttelemiseen. Piirakoissa on jotain hyvin kotoisaa ja lohduttavaa. Ne sopivat jokaisen hetken pelastukseksi aamupalapöydästä, piknikille ja iltapalaksi. Tällä kertaa yummy baker siirtyi suolaisen piiraan puoleen, mutta ei hätiä, makeat versiot tulevat myös vielä 🙂 Päärynä-ricottapiiraassa maistuu makea päärynä, pehmeä ricotta ja voimakas makua antava parmesaani. Tuore timjami kruunaa maut ja tuo lisäväriä paistuneen pinnan päälle. 

Ihan vielä ei kyllä todellakaan viitsisi puhua syksystä, mutta väkisinkin mieleen alkaa tulla sienet, omenapiiraat, puolukkapaistokset, kanelipullat ja pitkään hautuneet pataruoat. Ja eihän näissä mitään vikaa ole todellakaan, mutta jotenkin ei haluaisi päästää kesästä irti. Täytyy ehkä lähteä tänään vielä jäätelökioskille 🙂

Kuvissa oleva piiras on tehty puolikkaaseen piirasvuokaan, mutta resepti on sovellettu normaalikokoiselle piirakalle.

Päärynä-Ricottapiiras

n. 380 g piirakkataikinaa
tilkka oliiviöljyä
2 sipulia
n. 1 dl tuoretta silputtua timjamia
250 g ricottajuustoa
2 munaa
2 dl kermaa
1 tl suolaa
mustapippuria
1 tölkki säilöttyjä päärynöitä
parmesaania
Kauli piirakkataikina piirasvuoan pohjalle. Kuutioi sipulit ja ruskista ne paistinpannulla oliiviöljyssä. Sekoita keskenään kulhossa sipulit, timjamisilppu, ricotta, munat, kerma ja mausteet. Kaada seos piirasvuokaan. Viipaloi päärynät ja asettele siivut piiraan päälle. Raasta lopuksi pinnalle hyvä kerros parmesaanijuustoa. 
Paista uunissa 200 °C:ssa noin 30 minuutta, kunnes pinta on saanut kauniin ruskean sävyn. Jäähdytä hiukan ja koristele tuoreella timjamilla sekä vastaraastetulla parmesaanilla. 

3 comments

Submit a comment

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s